100195 Спосіб одержання води з атмосферного повітря

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання води з атмосферного повітря, що включає організацію природної циркуляції атмосферного повітря за рахунок створення різниці густин повітряного потоку шляхом одночасного нагрівання однієї частини сонячним тепловим випромінюванням та охолодження другої його частини нижче температури точки роси з частковою конденсацією пари води та відведенням конденсату, який відрізняється тим, що сонячне теплове випромінювання концентрують і спрямовують в генератор абсорбційного холодильного агрегату, нагрівання повітряного потоку здійснюють за рахунок підведення тепла від поверхні абсорбера і конденсатора абсорбційного холодильного агрегату, охолодження атмосферного повітря нижче температури точки роси з одночасною конденсацією пари води виконують шляхом відведення тепла до поверхні випарника абсорбційного холодильного агрегату, при цьому осушене і охолоджене повітря після випарника подають для нагрівання послідовно - спочатку на абсорбер, а потім на конденсатор.
Опис
Пат. на корисну модель 100195 Україна, МПК (2015.01) Е03В 3/28 (2006.01), F25B 15/00. Спосіб одержання води з атмосферного повітря / Василів О. Б., Тітлов О. С., Осадчук Є. О. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201501512 ; заявл. 20.02.2015 ; опубл. 10.07.2015, Бюл. № 13.
Ключові слова
атмосферне повітря, одержання води з повітря, природна циркуляція повітря, густина повітряного потоку, сонячне теплове випромінювання, температура точки роси, конденсація пари води, абсорбційний холодильний агрегат
Бібліографічний опис