103620 Спосіб активування хлібопекарських пресованих дріжджів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб активування хлібопекарських пресованих дріжджів, що включає приготування живильного середовища, шляхом змішування борошна пшеничного вищого ґатунку з активуючою добавкою, внесення в живильне середовище подрібнених хлібопекарських пресованих дріжджів, перемішування отриманої суміші і наступну витримку, який відрізняється тим, що як активуючу добавку використовують суміш водних екстрактів шипшини і меліси або глоду і меліси, а процес здійснюють при співвідношенні борошно пшеничне вищого ґатунку, суміш екстрактів шипшини і меліси або глоду і меліси:хлібопекарські пресовані дріжджі, рівну (2-3):(7:9):1 відповідно. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що водні екстракти готують шляхом замочування плодів шипшини і глоду та листя меліси у воді і наступному екстрагуванні протягом 30 хвилин при температурі 90-100 °C.
Опис
Пат. на корисну модель 103620 Україна, МПК А21D 8/02 (2006.01). Спосіб активування хлібопекарських пресованих дріжджів / Гулько Г. В., Лебеденко Т. Є., Кожевнікова В. О. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u201505784 ; заявл. 12.06.2015 ; опубл. 25.12.2015, Бюл. № 24.
Ключові слова
хлібопекарські пресовані дріжджі, активування дріжджів, живильне середовище, пшеничне борошно, активуюча добавка, шипшина, меліса, глід, екстрагування
Бібліографічний опис