Перегляд за Автор "Борта, А. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 31
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз ефективності відвантаження зерна на водний транспорт на ТОВ «Укрелеваторпром»(2019) Шпак, В. М.; Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Борта, А. В.Впродовж останніх років на ТОВ «Укрелеваторпром» спільно з науковцями та студентами ОНАХТ проводяться роботи з дослідження ефективності ліній приймання та відпускання зерна різними видами транспорту, зокрема водного, який забезпечує експортну складову діяльності підприємства.
- ДокументАналіз ефективності роботи технологічної лінії приймання зерна з автотранспорту на ПрАТ «Укрелеваторпром»(2017) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Шпак, В. М.Метою проведеної роботи було дослідження пропускної здатності приймання зерна з автомобільного транспорту для обґрунтування оптимальних шляхів її збільшення.
- ДокументАналіз товарної якості зернових та олійних культур після зберігання в полімерних зернових рукавах у зимовий період(2018) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Желобкова, М. В.Зберігання зерна в полімерних зернових рукавах є перспективним напрямком розвитку технології альтернативного зберігання зерна, який дозволяє максимально ефективно використовувати власні потужності підприємств для зберігання та доробки зерна власного виробництва.
- ДокументВизначення впливу зовнішніх факторів на температуру зерна, що зберігається в металевих силосах(2016) Шпак, В. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.На даний час надзвичайно важливим для сучасних елеваторів є встановлення можливих максимальних термінів зберігання зерна в металевих силосах. До основних методів визначення стану зерна, що зберігається в силосах на підприємстві є контроль його температури, найважливішого параметра, що характеризує умови зберігання насіння та зерна.
- ДокументВимоги до якості пивоварного ячменю як несолодженої сировини у виробництві пива(2021) Мельник, І. В.; Борта, А. В.; Ульянов, М. Д.
- ДокументВплив електромагнітного поля на харчові та насіннєві властивості зерна пшениці(2022) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Ковра, Ю. В.
- ДокументВплив різних факторів на показники якості зерна продовольчої пшениці(2018) Борта, А. В.; Ревенко, А. А.; Подопригора, В. В.Мета дослідження - аналіз впливу погодно-кліматичних і регіональних чинників та особливостей дозрівання на якість зерна пшениці, встановлення найбільш сприятливих умов для формування врожаю з найкращими показниками якості.
- ДокументВплив транспортно-технологічних операцій на травмування зерна кукурудзи(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.За останні десятиліття ринок кукурудзи став одним із найбільш важливих та досить вагомих сегментів вітчизняної агропродовольчої системи, зайнявши чільне місце як драйвер розвитку стратегічних видів продукції поряд із пшеницею, соєю, соняшником, ріпаком та іншими сільськогосподарськими культурами. Нині кукурудза є другою за площею посіву сільськогосподарською культурою у структурі зернових після пшениці, що безпосередньо формує експортний потенціал аграрної галузі країни та є основою забезпечення її продовольчої і економічної безпеки.
- ДокументДосвід передових підприємств галузі - у навчальний процес(2019) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Овсянникова, Л. К.Україна за своїм природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце серед країн світу. Сприятливі кліматичні умови і якісні земельні ресурси зумовлюють значний потенціал агропромислового комплексу України. Продукція сільського господарства є ресурсною складовою виробництва у різних галузях національного господарства, а її експорт - однією з найважливіших статей зовнішньої торгівлі країни.
- ДокументДослідження мікробіологічного стану зерна кукурудзи при зберіганні в анаеробних умовах(2020) Желобкова, М. В.; Борта, А. В.В даній роботі дослідили мікробіологічний стан зерна кукурудзи підвищеної вологості для обґрунтування термінів його безпечного зберігання у анаеробних умовах.
- ДокументДослідження показників якості партій пшениці в залежності від крупності зерна(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Пенаки, А. А.Здавна пшениця відіграє одну з ключових ролей у житті населення всієї планети. Україна не є виключенням, адже для неї пшениця є не тільки важливим ланцюгом у харчовій ланці, а й підвищує її економічний рівень.
- ДокументЗалежність фізико-технологічних характеристик зерна кукурудзи від вологості(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.Досліджено вплив вологості на фізико-технологічні властивості зерна кукурудзи. У кожному зразку було визначено: натуру, масу 1000 зернин, шпаруватість, істинний об’єм, кут природного укосу, коефіцієнт зовнішнього тертя спокою по пластмасі та гумі, коефіцієнт зовнішнього тертя руху та ін. [1]. Фізико-технологічні характеристики зразків кукурудзи були вивчені і визначені у діапазоні вологості зерна 13…28 %.
- ДокументЗберігання зерна(2015) Яковенко, А. І.; Борта, А. В.Наведено теоретичні основи, експериментальна база та методики проведення лабораторних робіт з визначення фізичних та фізіологічних показників якості зернових мас при зберіганні, визначення зараженості зерна шкідниками хлібних запасів та заходи боротьби з ними, порядок проведення та оформлення документації з кількісно-якісного обліку зерна. Описи експериментальних установок та методик виконання лабораторних робіт враховують специфіку майбутньої професії студентів. Для студентів вищих навчальних закладів професійного спрямування «Харчова технологія та інженерія». Може бути корисним для магістрів, аспірантів та працівників промисловості, що займаються післязбиральною обробкою, зберіганням та переробкою зерна.
- ДокументЗберігання зерна в металевих силосах(2021) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Шпак, В. М.
- ДокументИсследование влияния температурных условий на сохранность зерна в металлических силосах(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Шпак, В. Н.; Рабович, О. Н.Цель исследований - определение максимально допустимых сроков хранения зерна разных культур и динамики качества в экстремальных условиях, которые могут возникнуть в зерновой массе, хранящейся в металлических силосах летом или зимой (экстремально высокие или экстремально низкие температуры окружающей среды) за счет изучения неисследованных в настоящее время температурных диапазонов.
- ДокументИсследование интенсивности дыхания зерна пшеницы(2017) Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Довгань, А. В.; Мхитарян, А. В.Проведены исследования, целью которых было снижение массы потерь зерна при хранении на основе использования закономерностей процесса дыхания зерна.
- ДокументНа часі впровадження у навчальний процес проєктування сучасних кукурудзо-калібрувальних заводів(2021) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.
- ДокументОрганізація дистанційної НДР студентів(2017) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Організація дистанційної НДР студентів є важливим чинником підвищення ефективної професійної підготовки майбутнього фахівця у вищому навчальному закладі передусім тому, що передбачає індивідуалізацію навчання, дає змогу реалізовувати особистісне орієнтоване навчання, розширює обсяг знань, умінь та навичок студентів, сприяє формуванню активності, ініціативи, допитливості, розвиває творче мислення, спонукає до самостійних пошуків.
- ДокументОсобенности хранения и использования свежеубранного зерна при производстве комбикормов(2016) Борта, А. В.Процесс дозревания свежеубранного зерна и его особенности.
- ДокументОсобливості організації НДРС на кафедрі технології зберігання зерна(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Науково-дослідна робота студентів закладу вищої освіти є одним із напрямів їх самостійної роботи, важливим чинником підготовки висококваліфікованих спеціалістів.