Перегляд за Автор "Дец, Н."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВикористання клатратів бета-циклодекстрину в косметичній продукції(2018) Севастьянова, О.; Дец, Н.; Ланженко, Л.; Коваль, А.Для отримання клатратів проведено експериментальні дослідження, в яких у якості основної сировини використовували бета-циклодекстрин та ялицеву ефірну олію. Отримання комплексів бета-циклодекстрину з ефірною олією було підтверджено методом термогравіметрії. Результати досліджень дозволять використовувати клатрати бета-циклодекстрину та ялицевої олії у косметичних засобах: у зубних пастах, ротових ополіскувачах, дезодорантах та інших косметичних продуктах.
- ДокументВплив салатної олії на мікробіологічні процеси при зберіганні харчових продуктів(2015) Дец, Н.На прикладі салатів визначався вплив пряно-олійних сумішей на стабілізацію мікробіологічних процесів при зберіганні харчових продуктів.
- ДокументПряні трави для виробництва плавлених сирів(2018) Ланженко, Л.; Дец, Н.; Скрипніченко, Д.; Трибрат, С.Проведено роботу, на першому етапі якої за літературними даними оцінювались пряні трави для їх подальшого використання у виробництві плавлених сирів. У якості основної сировини для проведення експериментальних досліджень було обрано оригінальні пряні трави - базилік (базела) і душиця (орегано). Прянощі використовували у сухому подрібненому вигляді і за ДСТУ 24556-89 визначали масову частку вітаміну С в обраних травах. На другому етапі встановлювали дозування прянощів у рецептурі плавленого сиру з підвищеною біологічною цінністю. Рецептурною основою було обрано сир плавлений видовий ломтєвий «Голландський».
- ДокументРозробка технологічних параметрів зберігання біфідойогуртного напою для харчування вагітних(2018) Дец, Н.; Дрозд, Є.; Пшенична, Л.; Пєткова, Н.Ринок продуктів для харчування вагітних жінок в Україні представлений головним чином біологічно активними речовинами, вітамінно-мінеральними комплексами та сухими сумішами, які імпортуються. Молочні продукти, які зазвичай використовуються в харчуванні, потребують коригування складу відповідно до фізіологічних потреб вагітних жінок, а також місцевістю їх проживання. Тому розробка ферментованих молочних продуктів для харчування вагітних жінок в першому триместрі, збагачених комплексами поліненасичених жирних кислот, біокоректорів, які забезпечать організм жінки та плода необхідними речовинами, займає одне з головних положень у харчовій промисловості розвинених країн світу і є перспективним напрямком розвитку молочної промисловості України.