Перегляд за Автор "Охотська, М. І."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАктуалізація проблеми формування екосвідомості студента(2019) Охотська, М. І.Останні роки в якості одного із напрямів по реформуванню соціально-гуманітарній освіті в вищих учбових закладах введена дисципліна біоетика та біобезпека галузі. В дослідженні проблеми оновлення освіти особливу увагу заслуговує аналіз ознак формування навичок біоетичного мислення та моральної поведінки студента, які визначають професійно-моральну цілісність його особистості.
- ДокументБіополімерний комплекс рослинної сировини у складі пшеничного хліба(2021) Охотська, М. І.
- ДокументДослідження комбінування субстратів та їх впливу на фізіологічну активність біфідобактерій(2020) Охотська, М. І.Досліджено доцільність комбінування біфідогенних субстратів (водний екстракт бульби топінамбуру, соєвий екстракт, сирна сироватка) для культивування Bifidobacterium bifidum. Підтверджено перспективність використання нетрадиційної рослинної сировини для застосування в якості складової при розробці технології створення продукту харчування з функціональним навантаженням.
- ДокументДослідження факторів росту пробіотичних культур мікроорганізмів з метою використання їх у продуктах функціонального призначення(2020) Жук, О. В.; Охотська, М. І.Були проведені дослідження щодо моделювання умов культивування та накопичення біомаси пробіотичних культур, зокрема бактерій роду Bifidobacterium bifidum та Lactobacillus helveticus.
- ДокументМетодичне забезпечення навчального процесу магістрів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»(2020) Капрельянц, Л. В.; Пилипенко, Л. М.; Велічко, Т. О.; Килименчук, О. О.; Охотська, М. І.
- ДокументМікробіологія харчових виробництв(2016) Капрельянц, Л. В.; Пилипенко, Л. М.; Єгорова, А. В.; Пауліна, Я. Б.; Труфкаті, Л. В.; Кананихіна, О. М.; Величко, Т. О.; Килименчук, О. О.; Кручек, О. А.; Шпирко, Т. В.; Охотська, М. І.У навчальному посібнику викладений теоретичний і експериментальний матеріал із дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів із технологій харчових виробництв. Наведений у виданні матеріал спрямований на набуття студентами знань і практичних навичок у сфері управління технологіями та якістю харчових продуктів за мікробіологічними показниками. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», аспірантів та спеціалістів, які працюють у сфері мікробіології харчових виробництв.
- ДокументНетрадиційна рослинна сировина як субстрат для культивування біфідобактерій(2019) Герелюк, М. О.; Охотська, М. І.Тенденції у формуванні свідомості сучасної людини цілеспрямовані на застосування безпечних біозаходів в підтримку власного здоров’я, наприклад, відсутності споживання ксенобіотиків та антибіотиків чи мінімізації негативного впливу цих речовин на загальний стан організму. Здатність зменшити ефект впливу суперечливих факторів зовнішнього середовища та наявність скорегованого раціону харчування згідно з персональними потребами людини є необхідністю сьогодення. Одним із варіантів досягнення необхідних результатів є розробка нових технологій отримання продуктів харчування з функціональним навантаженням. Таким продуктом є синбіотик, який поєднує в собі пробіотичну та пребіотичну складові. Пробіотичною складовою було обрано Bifidobacterium adolescentis та B.bifidum, класичні представники біотопу людини, в якості пребіотичної складової – водній екстракт топінамбуру (Jerusalem artichokes). Це нетрадиційна сировина для культивування мікроорганізмів, але за своїм фізико-хімічним складом (присутність інуліну) вона здатна стимулювати ріст біфідобактерій. Проведено дослідження можливості культивування біфідобактерій на водному екстракті топінамбура.