Перегляд за Автор "Ткаченко, Н.А."
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАнтагоністичні властивості заквашувальних композицій для виробництва білкових паст для дитячого харчування(2015) Ткаченко, Н.А.Проведено дослідження з метою визначення антагоністичної активності заквашувальних композицій зі змішаних культур лактобактерій і адаптованих до молока біфідобактерій, рекомендованих для виробництва дитячих білкових продуктів.
- ДокументБіологічна цінність низькожирного майонезу функціонального призначення(2015) Ткаченко, Н.А.Запропоновано у технології низькожирного майонезу з масовою часткою жиру 30%, збагаченого концентратом топінамбура, замінити сухе знежирене молоко на концентрат сироваткових білків, отриманий ультрафільтрацією, і показана доцільність цієї заміни.
- ДокументБіфідовмісна молочна сироватка – цінний фізіологічно функціональний харчовий інгредієнт(2015) Ткаченко, Н.А.Розглянуто показники сироватки, отриманої під час виробництва біфідовмісних білкових продуктів. Доведено, що сироватка є цінним фізіологічно функціональним харчовим інгредієнтом і повинна бути сировиною для виробництва продуктів функціонального призначення, зокрема ферментованих сироваткових і молочно-сироваткових напоїв із соками й наповнювачами, желе тощо.
- ДокументВзаимодействие бифидо- и лактобактерий при производстве мягких пробиотических сыров(2014) Ткаченко, Н.А.Разработан состав заквасочных композиций из пробиотических культур адаптированных к молоку бифидобактерий и смешанных культур лактобактерий в составе бакконцентратов непосредственного внесения для производства мягких сыров с пробиотическими свойствами.
- ДокументВизначення антагоністичної й протеолітичної активності бакконцентратів монокультур Lbc. acidophilus безпосереднього внесення(2014) Ткаченко, Н.А.Проведено аналіз антагоністичної активності бакконцентратів монокультур Lbc. acidophilus безпосереднього внесення, представлених на ринку України і світу.
- ДокументВикористання монокультур Lactobacillus plantarum у складі заквашувальних композицій для виробництва функціональних молочних продуктів для людей із серцево-судинними захворюваннями(2015) Ткаченко, Н.А.Експериментальним шляхом в результаті спільного культивування було встановлено оптимальне співвідношення Lac. lactis ssp. та монокультур Lbc. plantarum (1:1), яке може використовуватись як основа заквашувальної композиції для виробництва кисломолочних продуктів функціонального призначення, призначених для людей з серцево-судинними захворюваннями.
- ДокументВпровадження кредитно-модульної системи оцінки знань студентів на кафедрі ТМЖ та ПКЗ(2014) Дюдіна, І.А.; Ткаченко, Н.А.; Скрипніченко, Д.М.Вивчення науково-методичних публікацій щодо практичного досвіду впровадження кредитно-модульної системи (КМС) у вищих навчальних закладах України вказує на наявність як позитивних, так і негативних сторін цього процесу. Активна участь студента в учбовому процесі протягом семестру, а не тільки в період сесії, сприяє більш глибокому вивченню дисциплін. Скорочення годин аудиторних занять при одночасному підвищенні обсягу самостійної роботи студентів, впровадження тестового контролю без урахування специфіки, наприклад, спеціальних дисциплін призводять, як зазначається у багатьох публікаціях, до зниження якості підготовки фахівців
- ДокументДослідження впливу натурального молокозсідального ферменту на тривалість зсідання молока й синеретичні властивості сичужних згустків у виробництві м'яких пробіотичних сирів(2014) Ткаченко, Н.А.Виведена залежність тривалості зсідання молока та синеретичних властивостей сичужних згустків від режиму теплового оброблення сировини і масової частки.
- ДокументДослідження перетравлюваності білків in vitro в білкових пастах для дитячого харчування(2015) Ткаченко, Н.А.Проведено дослідження перетравлюваності білків in vitro у зразках білкових паст для дитячого харчування
- ДокументДослідження перетравлюваності білків in vitro у біфідовмісних комбінованих кисломолочних напоях функціонального призначення(2015) Ткаченко, Н.А.Проведено дослідження по визначенню перетравлюваності білків in vitro у зразках біфідовмісних комбінованих кисломолочних напоїв функціонального призначення.
- ДокументЗаквашувальна композиція для виробництва кисломолочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями(2015) Ткаченко, Н.А.Розроблен склад заквашувальної композиції з лакто- та біфідобактерій для виробництва кисломолочних продуктів, призначених для людей з серцево-судинними захворюваннями.
- ДокументЗаквашувальна композиція для виробництва кисломолочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями(2015) Ткаченко, Н.А.; Окуневська, С.О.Метою представленої роботи стала розробка складу заквашувальної композиції з лакто- та біфідобактерій для виробництва кисломолочних продуктів, призначених для людей з серцево-судинними захворюваннями.
- ДокументЗастосування термостатного способу виробництва у технології білкової пасти для дитячого харчування(2015) Ткаченко, Н.А.; Українцева, Ю.С.Метою роботи стала розробка наукових основ виробництва білкових паст для дитячого харчування (БПДХ) підвищеної харчової та біологічної цінності, з подовженим терміном зберігання, високими пробіотичними, антагоністичними й гіпоалергенними властивостями.
- ДокументИспользование инулина в майонезах функционального назначения(2015) Ткаченко, Н.А.Разработан низкокалорийный майонез функционального назначения с использованием инулина.
- ДокументКомбіновані ферментовані біфідовмісні молочно-зернові напої(2015) Ткаченко, Н.А.Проведена розробка нової групи комбінованих ферментованих молочно-зернових напоїв з використанням монокультур (або змішаних культур) біфідобактерій.
- ДокументКомплексне дипломне проектування на факультеті ТЕХП та ПКЗ(2014) Шарахматова, Т.Є.; Ткаченко, Н.А.Ітоговою та самою важливою роботою кожного студента являється виконання дипломного проекту, що є наглядним показником рівня і якості отриманої за всі роки освіти.
- ДокументОбґрунтування вмісту стабілізаційної системи у майонезах функціонального призначення(2015) Ткаченко, Н.А.; Маковська, Т.В.; Гресько, І.Г.Метою даної роботи є обґрунтування вмісту стабілізаційної системи у майонезах функціонального призначення зниженої жирності (30 %).
- ДокументОбґрунтування параметрів біотехнологічного оброблення освітленої казеїнової сироватки у технології отримання технічного етилового спирту(2015) Ткаченко, Н.А.Розроблено технологію комплексної переробки казеїнової сироватки з отриманням технічного етилового спирту й білкової маси для комбікормового виробництва.
- ДокументОбґрунтування параметрів пастеризації біфідовмісної молочної сироватки в технологіях ферментованих функціональних напоїв(2015) Ткаченко, Н.А.Дано обгрунтування параметрів теплової обробки біфідовмісної сироваткки, які забезпечили б максимальне збереження її пробіотичних властивостей.
- ДокументПерспективи використання монокультур Bifidobacterium animalis Bb-12 у спредах функціонального призначення(2015) Ткаченко, Н.А.; Куренкова, О.О.Для спреду функціонального призначення пропонується використовувати в якості пробіотиків сухі закваски прямого внесення DVS Bb-12 датської фірми Chr.Hansen. Закваска суха FD DVS Bb-12 містить термофільні культури Bifidobacterium animalis.