Перегляд за Автор "Шунько, Г. С."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ146803 Спосіб компостування харчових відходів(2021) Лебеденко, Т. Є.; Сагдєєва, О. А.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Юрченко, Д. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб компостування харчових відходів, в якому шляхом заміни сировини, додавання мікробної добавки "Байкал ЕМ", забезпечити прискорення процесу деструкції органічних речовин і, як наслідок, скорочення процесу зброджування і способу в цілому.
- Документ147428 Спосіб одержання соусу червоного основного(2021) Крусір, Г. В.; Лебеденко, Т. Є.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.Корисна модель належить до продукції ресторанного господарства, зокрема до технології одержання червоного соусу функціонального призначення. В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання соусу червоного основного, в якому, шляхом повної заміни слизі льону на β-глюкан вівса, забезпечити одержання продукту з антиоксидантною та детоксикуючою діями, тобто функціонального харчового продукту.
- ДокументРозробка біотехнології β-глюканвмісних функціональних інгредієнтів з зернової сировини(ОНАХТ, 2012) Шунько, Г. С.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія. В дисертаційній роботі надано характеристику хімічного складу ячменю різноманітних сортів, які районовані на півдні України, як джерел β-глюкану, теоретично та експериментально обгрунтовано доцільність використання та умови біотехнологічного концентрування b-глюкану з використанням гідролітичних ферментів. Значна увага приділяється всебічній характеристиці досліджуваних концентратів р-глюканів: функціонально-фізіологічних властивостей, фізико-хімічних показників якості функціональних інгредієнтів і синбіотичного препарату на основі b-глюкану з включенням лактобацил, біфідобакгерій і спороутворюючих бактерій, характеристика захисної функції b-глюкану по відношенню до лактобацил, біфідобактерій, спороутворюючих бактерій під впливом метаболітів шлунково-кишкового тракту. її роботі розглянуто підходи та запропоновано методику визначення концентрації р-глюкану, яка базується на гідролітичній деструкції цього полісахариду сірчаною кислотою до глюкози з подальшим її визначенням за допомогою кольорової L-цистеїнової реакції. Проведено промислову апробацію розробленої технології шляхом виробництва партії концентрату b-глюкану з використанням ферментних препаратів та симбіотичної БАД «Премікспро™» з використанням пробіотичних мікроорганізмів.