Екстремальний стан речовини. Металізація газів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2016
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуте широке коло питань, пов’язаних із застосуванням традиційних теоретичних методів до розрахунку термодинамічних і кінетичних властивостей металічних водню, гелію, кисню і азоту. В основі викладу знаходиться модель майже вільних електронів. Для числових розрахунків різних характеристик металів використовуються теорії збурень за електрон-іонною взаємодією. Для водню, кисню і азоту які на теперішній час вже отриманні у металічному стані, проводиться співставлення теоретичних і експериментальних результатів. Для гелію, спроби експериментального отримання якого поки що є безуспішними, теоретичні результати мають евристичний характер. У монографії приділена увага і астрофізичним аспектам існування металічних водню та гелію. Дана монографія є першою у вітчизняній науковій літературі, присвяченою металізації таких елементів як водень, гелій, кисень та азот. Вона може бути цікавою і корисною всім науковцям, що вивчають конденсований стан речовини, зокрема, її екстремальний стан, високотемпературну надпровідність, перспективу створення ракетних палив нового покоління, та всім бажаючим ознайомитись із сучасним станом даної області знань.
Опис
Швець, В. Т. Екстремальний стан речовини. Металізація газів [Текст] : монографія / Швець Валерій Тимофійович ; Одес. нац. акад. харч. технологій. – Херсон : Грінь Д.С., 2016. – 272 с. –ISBN 978-966-930-139-0.
Ключові слова
рівноважні властивості металів, електропровідность металів, взаємодія іонів в металах, електронні явища переносу, термодинамічні властивості, металізація газів
Бібліографічний опис