Використання монокультур Lactobacillus plantarum у складі заквашувальних композицій для виробництва функціональних молочних продуктів для людей із серцево-судинними захворюваннями

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Експериментальним шляхом в результаті спільного культивування було встановлено оптимальне співвідношення Lac. lactis ssp. та монокультур Lbc. plantarum (1:1), яке може використовуватись як основа заквашувальної композиції для виробництва кисломолочних продуктів функціонального призначення, призначених для людей з серцево-судинними захворюваннями.
Опис
Ткаченко, Н.А. Використання монокультур Lactobacillus plantarum у складі заквашувальних композицій для виробництва функціональних молочних продуктів для людей із серцево-судинними захворюваннями / Н.А. Ткаченко, Ю.В. Назаренко, С.О. Окуневська // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність: тези Міжнар. наук.-практ. конф., Харків, 14 трав. 2015 р.: у 2-х ч. Ч. 1 / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Харків, 2015. – С. 127-128.
Ключові слова
Lactobacillus plantarum, продукти функціонального призначення, молочні продукти, серцево-судинні захворювання, заквашувальні композиції, пробиотики
Бібліографічний опис