Дослідження умов ліполізу жирової фракції відходів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Одержані експериментальні результати дослідження свідчать про перспективність ферментолізу ліпазою Rhizopus japonicus жирової фракції відходів, які утворюються при гідруванні рослинних олій. Найбільшу активність відносно маслинової олії проявляє ліпаза Rhizopus oryzae, ліпаза Rhizopus japonicus відрізняється найбільшою активністю відносно саломасу, що пояснюється її субстратспецифічністю. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досяг рівня насичення вже через 72 год гідролізу, а концентрація тригліцеридів впродовж цього часу гідролізу зменшилась до мінімального значення. Результати досліджень доцільно використовувати для удосконалення технології переробки відходів олійно-жирової галузі харчової та переробної промисловості.
Опис
Скляр В. Ю. Дослідження умов ліполізу жирової фракції відходів / В. Ю. Скляр, Т. Є. Лебеденко, Т. В. Шпирко // Захист навколишнього середовища. Енергоощадність. Збалансоване природокористування : зб. матеріалів 5-го Міжнар. конгресу, Львів, 26–29 верес. 2018 р. / Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів, 2018. – С. 121.
Ключові слова
харчові відходи, жирова фракція відходів, ліполіз, ферментоліз, гідрування рослинних олій
Бібліографічний опис