Вдосконалення контролю якості та безпечності харчової продукції згідно законодавства України

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Для забезпечення підтримки рівня продажів та конкурентоспроможності продукція повинна відповідати вимогам замовника або запитам споживачів. Ці вимоги зазвичай включають у нормативно-технічну документацію. Важливими факторами у забезпеченні безпечності харчових продуктів для організму людини є: 1) відповідність складників харчового продукту вимогам, встановленим відповідною нормативно-технічною документацією; 2) забезпечення безпечності харчового продукту можливе лише шляхом закріплення відповідних умов у нормативно-технічній документації стосовно кожного виду харчового продукту. Сьогодні пріоритетними завданнями держави у сфері організації та підтримки раціонального харчування населення є: інформування про склад і безпечність харчових продуктів; задоволення потреб споживачів у повноцінному та безпечному харчуванні; забезпечення доступності харчових продуктів у достатній кількості й асортименті для кожної людини. Вирішення проблеми безпечності та якості харчових продуктів можливо за рахунок інформування населення щодо прав споживачів, а також обов’язків виробників. Це дасть можливість зменшити потрапляння на споживчий ринок України не якісних харчових продуктів.
Опис
Значек, Р. Р. Вдосконалення контролю якості та безпечності харчової продукції згідно законодавства України / Р. Р. Значек, М. С. Статєва, М. Р. Мардар // Якість і безпека харчових продуктів : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф., Київ, 20–21 листоп. 2019 р. / Нац. ун-т харч. технологій. – Київ, 2019. – С. 14–15. – Бібліогр.: 4 назв.
Ключові слова
харчові продукти, якість продуктів, безпечність продуктів, раціональне харчування
Бібліографічний опис