140253 Спосіб одержання харчової добавки

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання харчової добавки, що включає підготовку вихідної сировини, стерилізацію пшеничних висівок і живильного середовища, змішування стерильних пшеничних висівок і живильного середовища, внесення в суміш закваски Bifidobacterium bifidum культивування, введення в інокулят закваски Lactobacillus acidophilus, і повторне культивування, який відрізняється тим, що стерильні пшеничні висівки з розміром часток 1,09-1,64 мм змішують із стерильною молочною сироваткою у співвідношенні 1:10 відповідно, після цього до суміші додають закваску активізованої культури Propionobacterium Shermani у кількості 2,0*103 КУО/см3 і здійснюють культивування при температурі 30-32 °C протягом 24-25 год., до одержаного первинного інокулята додають закваску Bifidobacterium bifidum в кількості 2,0*10 КУО/см3, здійснюють культивування при температурі 37-39 °C протягом 24-25 год., до одержаного вторинного інокулята додають таку ж кількість закваски Lactobacillus acidophilus і здійснюють культивування за таких же умов.
Опис
Пат. на корисну модель 140253 Україна, МПК A23L 7/104 (2016.01). Спосіб одержання харчової добавки / Бужилов М. Г., Капрельянц Л. В., Пожіткова Л. Г. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201907965 ; заявл. 11.07.2019 ; опубл. 10.02.2020, Бюл. № 3.
Ключові слова
харчові добавки, одержання харчової добавки, закваска Bifidobacterium bifidum, закваска Lactobacillus acidophilus, молочна сироватка, закваска Propionobacterium Shermani, культивування
Бібліографічний опис