Підручники, навчальні посібники: повний текст (Tutorials: full)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 10
  • Документ
    Теорія ймовірностей у прикладах і задачах
    (2023) Швець Валерій Тимофійович
    Навчальний посібник є продовженням навчального посібника: «Теорія ймовірностей, математична статистика та випадкові процес». Він містить велику кількість прикладів застосувань основних принципів теорії ймовірностей до розв’язання конкретних задач з різних областей знань. Тут і теоретична фізика, і теорія інформації, економічна теорія, і соціологічні дослідження тощо. Складність розглянутих задач не дозволяє розмістити їх у базову курсі теорії ймовірностей. Проте їх актуальність створює додаткову мотивацію для засвоєння основних принципів теорії. Розглянуті задачі відповідають програмам різних прикладних дисципліни технічних вузів і їх розв’язання на високому теоретичному рівні полегшує розуміння цих дисциплін. Посібник розрахований на студентів та аспірантів технічних вузів.
  • Документ
    Університетська освіта у технологічному вищому навчальному закладі
    (2020) Мураховський, В. Г.; Трішин, Ф. А.
    Основною метою викладання дисципліни «Університетська освіта» є підготовка студентів до навчання в академії, вивчення сучасних тенденцій вітчизняної та міжнародної освіти в контексті Болонської декларації. Предметом вивчення дисципліни є організація професійної підготовки фахівців з вищою освітою. Основними завданнями, що мають бути виконані у процесі засвоєння дисципліни, є теоретична підготовка студентів із таких питань: • законодавство України про освіту та вищу освіту; • стандарти вищої освіти; • зміст і методи навчання у закладах вищої освіти; • інформаційне та навчально-методичне забезпечення підготовки здобувачів вищої освіти; • соціально-культурна інфраструктура академії; • міжнародна академічна мобільність.
  • Документ
    Вища математика: теорія функцій комплексної змінної
    (2014) Швець, В. Т.
    Навчальний посібник є вступом у теорію функцій комплексної змінної і в цілому відповідає програмі з вищої математики для технічних вузів. Від аналогічних підручників для класичних університетів він відрізняється ширшим охопленням проблематики комплексного аналізу і меншою строгістю викладення матеріалу. Доводяться лише засадничі для теорії теореми. Підбір матеріалу для навчального посібника зорієнтований на подальше використання комплексного аналізу при розв'язанні задач математичної фізики, зокрема теорії інтегральних перетворень. Тому центральне місце присвячене теорії інтегрування аналітичних функцій. Вперше у навчальній літературі для технічних вузів розглянуто інтегрування функцій, що мають особливості на дійсній осі, або близько від неї. Вперше розглянуті кватерніони та бікватерніони, як подальші узагальнення комплексних чисел, і їх використання в теоретичній фізиці. Посібник містить велику кількість різноманітних задач і їх розв'язань, так само як і велику кількість задач, призначених для самостійної роботи. Це робить його зручним для використання студентами у всіх формах навчальної роботи з вищої математики. Посібник розрахований на студентів та аспірантів технічних вузів.
  • Документ
    Теорія ймовірностей, математична статистика та випадкові процеси
    (2021) Швець, В. Т.
    Навчальний посібник є вступом у теорію ймовірностей, математичну статистику та випадкові процеси і, в цілому, відповідає програмі відповідної дисципліни технічних вузів. Від підручників для класичних університетів він відрізняється ширшим охопленням проблематики теорії ймовірносте, математичної статистики та випадкових процесів і меншою строгістю викладення матеріалу. Доводяться лише засадничі для теорії теореми. Підбір матеріалу для навчального посібника зорієнтований на подальше використання для обробки експериментальних даних різноманітних експериментів. Посібник містить велику кількість практичних задач і їх розв'язань, так само як і велику кількість задач, призначених для самостійної роботи. Це робить його зручним для використання студентами у всіх формах навчальної роботи з вищої математики. Посібник розрахований на студентів та аспірантів технічних вузів.
  • Документ
    Промышленный образец как новое техническое решение
    (Астропринт, 2014) Иванова, Л. А.; Котлик, С. В.
    Рассмотрены методические подходы к промышленному образцу как к новому художественно-техническому решению, патенту на дизайн и объекту стоимостного оценивания в рыночной экономике. Изложение материала проведено на промышленных образцах, включая и изделия пищевой промышленности. Учебное пособие предназначено для студентов и преподавателей высших технических заведений