Інноваційний розвиток регіональних туристичних ринків: теорія, методологія, практика

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Друк. Мадрид
Анотація
В монографії досліджується широке коло питань з розробки теоретично-методологічних підходів та практичних рекомендацій спрямованих на модернізацію механізмів регулювання і стимулювання інноваційної діяльності регіональних туристичних ринків (РТР). Досліджено суть, значення, передумови формування та сегментація регіональних ринків туристичних послуг, надано загальну характеристику та класифіковано туристичні послуги, з'ясовано роль та особливості гастрономічного туризму в структурі регіональних туристичних ринків. Здійснено моніторинг нормативно-правового забезпечення регулювання діяльності РТР, окреслено пріоритетні напрями державного регулювання інноваційної діяльності, конкретизовано суть і значення інновацій та інноваційної діяльності в політиці розвитку господарських соціально-економічних систем регіону. Окреслено інноваційний процес та його вплив на підвищення ефективності заходів на регіональних туристичних ринках, охарактеризовано показники інноваційно-інвестиційної активності на регіональних ринках туристичних послуг. Обrрунтовано методологічні підходи до оцінки рівня інноваційної привабливості на регіональних ринках туристичних послуг (РРТП) та їх рейтингування, проведено оцінку залежностей РРТП від інвестиційних чинників, здійснено аналіз рівня конкуректоспроможності західноукраїнського регіонального ринку туристичних послуг. Удосконалено інетитуційне середовище РРТП в контексті його організаційної структури та напрямів запровадження, структуровано шляхи модернізації та регулювання конкурентоспроможного середовища на РРТП, запропоновано механізм стимулювання інноваційної діяльності регіональних туристичних кластерів. Монографія складаеться з передмови, чотирьох розділів, списку використаних джерел, післямови та додатків. Матеріали монографії стануть у нагоді студентам вищих навчальних закладів, науковцям, викладачам, аспірантам, фахівцям та власникам різних сфер бізнесу, пересічним громадянам які цікавляться інноваційним розвитком регіональних туристичних ринків.
Опис
Саркісян, Г. О. Інноваційний розвиток регіональних туристичних ринків: теорія, методологія, практика: монографія / Саркісян Ганна Овсепівна. — Харків : Друк. Мадрид, 2020. — 406 с.
Ключові слова
регіональний туристичний ринок, інноваційна діяльність, інноваційні процеси, гастрономічний туризм, інноваційно-інвестиційна привабливість, модернізація
Бібліографічний опис