Розробка технології спеціалізованих харчових сумішей для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Забезпечення населення високоякісним, адекватно відображаючим потреби організму харчуванням є одним із актуальних завдань сучасної нутриціології. Особливе значення при цьому набувають питання створення і практичної реалізації технології лікувальних продуктів. У зв'язку з виникненням у травматологічних і хірургічних хворих значних змін різних ланок метаболізму і необхідністю стимулювання відновних процесів, головним завданням нутрицтивної підтримки в цих умовах є корекція порушень мінерального, білкового обміну, вітамінної забезпеченості організму. Така підтримка може бути досягнута застосуванням спеціально розроблених для цих цілей харчових продуктів підвищеної біологічної цінності. В ході експериментальних досліджень були розроблені склади для поживних сумішей різної калорійності. Запропоновано дві різні суміші.
Опис
Салавеліс А. Д. Розробка технології спеціалізованих харчових сумішей для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту / А. Д. Салавеліс, С. М. Павловський // Modern approaches to the introduction of science into practice : abstr. of X Intern. Sci. and Practical Conf., San Francisco (USA), 30–31 March 2020. – San Francisco, 2020. – Р. 249–252. – Ref.: 7 tit.
Ключові слова
спеціалізовані харчові суміші, хвороби шлунково-кишечного тракту, нутриціологія, технологія лікувальних продуктів, нутриціонна підтримка, поживні суміші, ентеральне харчування
Бібліографічний опис