Металізація водню та гелію

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2013
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуте широке коло питань, пов’язаних із застосуванням традиційних теоретичних методів до розрахунку термодинамічних і кінетичних властивостей металічних водню та гелію. В основі викладу знаходиться модель майже вільних електронів. Для числових розрахунків різних характеристик металів використовуються теорії збурень за електрон-іонною взаємодією. Для водню, який на даний час вже отриманий у металічному стані, проводиться співставлення теоретичних і експериментальних результатів. Для гелію, спроби експериментального отримання якого поки що є безуспішними, теоретичні результати мають евристичний характер. У монографії приділена увага і астрофізичним аспектам існування металічних водню та гелію. Дана монографія є першою у вітчизняній науковій літературі, присвяченою металізації таких елементів як водень та гелій. Вона може бути цікавою і корисною всім науковцям, що вивчають конденсований стан речовини, зокрема, її екстремальний стан, високотемпературну надпровідність, перспективу створення палив нового покоління, та всім бажаючим ознайомитись із сучасним станом даної області знань.
Опис
Швець, В. Т. Металізація водню та гелію [Текст] : монографія / Швець Валерій Тимофійович, Козицький Сергій Васильович ; Одес. нац. морська акад., Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : ОНМА, 2013. – 203 с. - ISBN 978-966-7591-59-5.
Ключові слова
електропровідність металів, металізація водню, металізація гелію, электропроводность металлов, металлизация водорода, металлизация гелия
Бібліографічний опис