Розробка функціональних залізовмісних м`ясних продуктів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2012
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальність 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертаційна робота присвячена розробці технологій біологічно активних добавок антианемічної спрямованості на основі крові забійних тварин та виноградних вичавок, а також дієтичних м'ясних продуктів із їхнім використанням. Встановлено підвищення стабільності гему в результаті зміни вторинної структури білків при утворенні білково-поліфенольних комплексів у системі кров – виноградні вичавки. На основі дослідження впливу ряду технологічних факторів на стан гему в комплексі розроблені технології двох видів добавок антианемічної спрямованості — «Біогем» та «Гемовін», визначені строки їхнього зберігання. Проведено дослідження показників якості, безпеки, біологічної цінності, а також клінічну апробацію добавок, які показали їх високу біологічну активність та антианемічну ефективність.
Диссертация на соискание научной степени кандидата технических наук по специальности 05.18.04 – технология мясных, молочных продуктов и продуктов из гидробионтов. Диссертационная работа посвящена разработке технологий биологически активных добавок антианемической направленности на основе боенской крови и виноградных выжимок, а также диетических мясных продуктов с их использованием. Целью работы была разработка научно обоснованных технологий диетических добавок на основе боенской крови КРС и мясных продуктов антианемической направленности. Разработаны два вида биологически активных добавок «Биогем» и «Гемовин» и установлены сроки их хранения. Проведены исследования показателей качества, безопасности, биологической ценности, а также клиническая апробация добавок, которые показали их высокую биологическую активность и антианемическую эффективность.
Dissertation on the competition of scientific degree of candidate of engineerings sciences on speciality 05.18.16 is Technology of food stuffs. it is the Odessa national academy of food technologies of Ministru of Education and Science, Dissertation work is devoted development of technologies of bioactive additions an antianaemic orientation on the basis of boenskoy blood and vine spues, and also dietary meat products with their use. The increase of stability of haem is set as a result change I the second structure of albumens at education albumen – polifenol'nykh complexes in the system blood is vine spues. On the basis of research of influence of row of technological factors there is the nV state of technology of two types of additions an antianaemic orientation – «Biohaem» and «Gemovin» is certain terms of their storage. Researches of indexes of quality are conducted, to safety, biological value, and also clinical approbation of additions which rotined their high biological activity and antianaemic efficiency.
Опис
Шлапак, Г. В. Розробка функціональних залізовмісних м`ясних продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.04 "Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів із гідробіонтів" / Шлапак Галина Всеволодівна ; наук. кер. Л. Г. Віннікова ; Одес. нац. акад. харч. технологій. – Одеса : ОНАХТ, 2012. – 18 с.
Ключові слова
кров, виноградні вичавки, білки, поліфенольні речовини, гем, антианемічна дія, кровь, виноградные выжимки, белки, полифенольные вещества, антианемическое действие, blood, vine spues, squirrel, gems, antianaemic action
Бібліографічний опис