111204 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2016
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, що включає приготування плівкоутворюючої композиції і наступне нанесення її на оброблюваний продукт, який відрізняється тим, що попередньо на поверхню оброблюваного продукту наносять мікробіологічну суспензію штаму Lactobacillus plantarum ONU 12 з біомасою 106-8 КУО/мл, а після цього наносять плівкоутворюючу композицію, яка містить наступні компоненти, мас. %: альгінат натрію 1,0-3,0 гліцерин 1,0-2,0 структуроутворювач 1,0-3,0 вода решта. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як структуроутворювач використовують карбоксиметилцелюлозу, або гуарову камедь. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що мікробіологічну суспензію наносять на поверхню продукту шляхом розпилення. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що після нанесення плівкоутворюючої композиції здійснюють обдування повітрям з температурою 20-22 °C.
Опис
Пат. на корисну модель 111204 Україна, МПК (2016.01) B29B 11/00. Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів / Віннікова Л. Г., Кишеня А. В., Ямборко Г. В., Ліманська Н. В. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u2016 02867 ; заявл. 22.03.2016 ; опубл. 10.11.2016, Бюл. № 21.
Ключові слова
захист м’яса, захист м’ясопродуктів, плівкоутворююча композиція, мікробіологічна суспензія, штам Lactobacillus plantarum ONU 12, альгінат натрію, гліцерин, структуроутворювач, карбоксиметилцелюлоза, гуарова камедь, розпилення мікробіологічної суспензії
Бібліографічний опис