Математична фізика

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2010
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Процеси переносу маси і енергії є головними предметами дослідження у теплофізиці. Такі процеси, як дифузія, рух рідин та газів, тепломасопереніс, тепломасообмін на поверхні розділу двох фаз протікають у теплообмінних апаратах, що застосовуються в різних галузях енергетики, холодильній і кріогенній техніці, металургії, хімічній і харчовой промисловості. Для конструювання і оптимізації цих апаратів необхідно вміти контролювати вказані процеси. Процеси обміну масою і енергією описуються диференціальними рівняннями другого порядку у частинних похідних. У навчальному посібнику розглядаються основні методи розв’язання різних типів диференціальних рівнянь другого порядку у частинних похідних, як аналітичні, так і чисельні, головним чином, на прикладі розв’язання рівняння теплопровідності. Навчальний посібник призначено для студентів спеціальності 090511 “Теплофізика”.
Опис
Угольніков, О. П. Математична фізика [Текст] : навч. посіб. / О. П. Угольніков, Н. В. Жихарєва ; Одес. держ. акад. холоду. - Одеса, 2010. - 136 с.
Ключові слова
диференціальні рівняння, точні аналітичні методи, інтегральні перетворення, скінченні інтегральні перетворення, наближені методи, дифференциальные уравнения, точные аналитические методы, интегральные преобразования, конечные интегральные преобразования, приближенные методы
Бібліографічний опис