114658 Спосіб одержання води з атмосферного повітря і установка для його здійснення

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб одержання води з атмосферного повітря, що включає формування потоку атмосферного повітря, його охолодження у охолоджуючому елементі холодильної машини до температури нижче точки роси з подальшим відведенням конденсату, охолодження охолоджуючого та тепловиділяючого елементів холодильної машини повітряним потоком з подальшим відведенням повітря в навколишнє середовище, який відрізняється тим, що як холодильну машину використовують абсорбційну водоаміачну холодильну машину, в якій паровий потік холодильного агента-аміаку перед конденсатором стискають за допомогою бустер-компресора, а як енергоносій для абсорбційної водоаміачної холодильної машини використовують сонячне теплове випромінювання, при цьому охолодження здійснюють двома повітряними потоками: абсорбера - охолодженим і висушеним повітряним потоком після випарника, конденсатора - потоком атмосферного повітря. 2. Установка для одержання води з атмосферного повітря, що містить сполучені між собою теплообмінник, охолоджуючий та тепловиділяючий елементи холодильної машини, а також вентилятор та збірник води, яка відрізняється тим, що вона додатково містить сонячний колектор із замкнутою циркуляційною системою, яка включає теплообмінні елементи та циркуляційний насос, при цьому теплообмінні елементи розташовані усередині генератора пари аміаку абсорбційної водоаміачної холодильної машини, перший вихід генератора пари аміаку з'єднано з бустером-компресором, вихід якого з'єднано з конденсатором, вихід конденсатора через дросельний вентиль з'єднано з входом випарника, перший вихід якого з'єднано з першим входом абсорбера, а другий - зі збірником води, вихід абсорбера з'єднано через теплообмінник "слабкого" і "міцного" розчинів із входом генератора пари аміаку, другий вихід якого через теплообмінник "слабкого" і "міцного" розчинів з'єднано з другим входом абсорбера.
Опис
Пат. на винахід 114658 Україна, МПК Е03В 3/28 (2006.01), F25B 15/10 (2006.01), F25D 21/14 (2006.01). Спосіб одержання води з атмосферного повітря і установка для його здійснення / Василів О. Б., Тітлов О. С., Осадчук Є. О., Кузаконь В. М. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № а 201506905 ; заявл. 13.07.2015 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Ключові слова
одержання води, атмосферне повітря, холодильна машина, конденсат, абсорбційна водоаміачна холодильна машина, бустер-компресор, сонячне теплове випромінювання, сонячний колектор
Бібліографічний опис