Том 53 № 5

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 11
  • Документ
    Автоматизована система для визначення теплофізичних властивостей технічних речовин
    (2018) О.С. Бодюл
    Розроблена автоматизована система ThermoPro 5 для розрахунку теплофізичних властивостей більше 50 речовин. В автоматизованій системі в основному представлені сучасні рівняння стану фундаментального типу, а також віріального рівняння стану для високих температур і тисків. В системі використовується теоретичне рівняння стану твердої речовини (метану, ксенону), побудоване в рамках теорії обурення, де в якості нульового наближення виступає кристал, що складається з сферичних молекул, а в якості потенціалу обурення – октуполь-октупольна взаємодія молекул. Система забезпечує розрахунок понад 30 властивостей, серед яких густина, ен-тальпія, ентропія, теплоємності, швидкість звуку, в'язкість, теплопровідність, ізотермічний дросель-ефект, коефіцієнт об'ємного розширення, число Прандтля та ін. Ці величини можуть бути визначені в однофазної і двофазної областях і на лініях фазового рівноваги при досить великому діапазоні температур і тисків для дев'яти комбінацій незалежних змінних. Модулі розрахунку властивостей речовин, що входять в систему, можна використовувати в програмах, призначених для вирішення прикладних завдань.
  • Документ
    Проблематика использования интернета вещей на примере смарт-холодильников
    (2018) Е. В. Смирнова, А. О. Смирнов, О. В. Ольшевская, В. Б. Владимирова
  • Документ
    Шляхи підвищення енергоефективності систем кондиціювання повітря в басейні
    (2018) Н.В. Жихаpєва, Є.О. Бабой, Р.Е. Талибли, Н.О. Жихарєва
    В роботі розглянуті шляхи підвищення ефективності систем кондиціювання повітря для закритих басейнів цілорічного функціонування, розглянуті деякі технології i елементи, вдосконалення яких безпосередньо підвищує енергоефективність i знижує споживання електроенергії в річному циклі використання систем кондиціювання в які входять осушувачі повітря. Шляхами підвищення енергоефективності системи кондиціювання повітря басейну є: економічно-доцільна ізоляція, використання рекуператора, застосування байпасування та врахування нестаціонарності теплонадходження. Особливий інтерес представляє зниження добового споживання енергії та оцінка часу підготовки після функціонування в нічному режимі очікування систем забезпечення мікроклімату в приміщенні з басейном Показані результати розрахунків за розробленою методикою, яка враховує нестаціонарні тепловологістні зовнішні та внутрішні навантаження та вплив чинників обладнання та дані рекомендації.
  • Документ
    Разработка алгоритмов управления процессами охлаждения продуктов в туннельных камерах
    (2018) С.М. Дубна, А.А. Гурский, А.Е. Гончаренко, Н.А. Пантелюк
  • Документ
    Метод забезпечення структурної живучості інтелектуальної надбудови з децентралізованим принципом управління
    (2018) Л.М. Зіменко
    В роботі представлений метод оцінки структурної живучості інтелектуальної надбудови з децентралізованим принципом управління при наданні інтелектуальних сервісів в мережах наступного покоління. Для оцінки структурної живучості інтелектуальної надбудови запропоновано використання середньозваженого значення верхньої та нижньої меж структурної живучості. Визначено спосіб розрахунку верхньої та нижньої меж структурної живучості та виконано приклад реалізації методу забезпечення структурної живучості для інтелектуальної надбудови з децентралізованим принципом управління при використанні спеціалізованих серверів.