116421 Спосіб приготування рослинного молока з горіхів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб приготування рослинного молока з горіхів, що передбачає підготовку рослинної сировини, подрібнення і екстракцію у водному середовищі, відокремлення нерозчинних частинок і наступне тонкодисперсне подрібнення, який відрізняється тим, що ядра волоських горіхів замочують 6-8 год., промивають, заливають киплячою водою і проварюють 1-2 хв., відвар відокремлюють, а оброблені таким чином ядра волоських горіхів заливають водою при гідромодулі Т:Р, рівному 1:(5-10), після чого суміш подрібнюють блендером потужністю 400-900 Вт протягом 3-5 хв. і фільтрують, а відфільтрований напій гомогенізують в гомогенізаторі з потужністю не менше 300 Вт або піддають тонкодисперсному подрібненню блендером з потужністю 400-900 Вт. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що відокремлення залишкової фракції здійснюють фільтруванням крізь бавовняну тканину або капронове, або металеве сито з діаметром отворів 0,4-0,5 мм.
Опис
Пат. на корисну модель 116421 Україна, МПК (2017.01) A23С 11/00, A23L 25/00. Спосіб приготування рослинного молока з горіхів / Д’яконова А. К., Степанова В. С. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201610366 ; заявл. 11.10.2016 ; опубл. 25.05.2017, Бюл. № 10.
Ключові слова
рослинне горіхове молоко, приготування молока з горіхів, екстракція, тонкодисперсне подрібнення, волоські горіхи, гомогенізація
Бібліографічний опис