119790 Спосіб одержання харчового барвника з рослинної сировини – висушених пелюстків суданської троянди

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання харчового барвника з рослинної сировини, в якому рослинну сировину екстрагують лужною фракцією електроактивованої води (католітом) протягом 1,5…2 годин, екстракт відокремлюють від твердої фази, фільтрують та концентрують, який відрізняється тим, що екстрагування барвника проводять при температурі 20…30°С католітом з рН 9,5…10,5 та окисно-відновним потенціалом мінус 700…мінус 800 мВ з гідромодулем 1:10, концентрування проводять при температурі 65…75 °C протягом 1,5…2 годин до вмісту сухих речовин 24…30 %, а як вихідну рослинну сировину використовують висушені пелюстки суданської троянди (Hibiscus Sabdariffa L.).
Опис
Пат. на корисну модель 119790 Україна, МПК (2017.01) С09В 61/00. Спосіб одержання харчового барвника з рослинної сировини – висушених пелюстків суданської троянди / Колесніченко С. Л., Поплавська С. О., Тележенко Л. М. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201703434 ; заявл. 10.04.2017 ; опубл. 10.10.2017, Бюл. № 19.
Ключові слова
харчові барвники, суданська троянда, одержання харчового барвника, екстрагування, електроактивована вода, фільтрація, концентрування
Бібліографічний опис