120339 Спосіб приготування рослинного молока з горіхів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб приготування рослинного молока з горіхів, що передбачає підготовку сировини, подрібнення і екстракцію у водному середовищі та наступне тонкодисперсне подрібнення, який відрізняється тим, що ядра волоських горіхів обсмажують при 180-200 °С, облущують, заливають водою при гідромодулі Т:Ж, рівному 1:(5 - 10), і рН= 6,0-7,5 та подрібнюють блендером при частоті обертів 1000-1200 об/хв.. протягом 2-5 хв. і витримують 15-30 хв., після чого здійснюють тонкодисперсне подрібнення протягом 2-3 хв. і відокремлюють залишкову фракцію. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що відокремлення залишкової фракції здійснюють фільтруванням крізь бавовняну тканину або капронове, або металеве сито з діаметром отворів 0,4-0,5 мм.
Опис
Пат. на корисну модель 120339 Україна, МПК A23С 11/10 (2006.01). Спосіб приготування рослинного молока з горіхів / Д’яконова А. К., Степанова В. С. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201704995 ; заявл. 23.05.2017 ; опубл. 25.10.2017, Бюл. № 20.
Ключові слова
рослинне молоко, горіхове молоко, приготування горіхового молока, подрібнення горіхів, екстракція, тонкодисперсне подрібнення, волоські горіхи, обсмаження горіхів, фільтрування
Бібліографічний опис