58137 Спосіб автоматизованого формування розкладу занять в навчальних закладах

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2011
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб автоматизованого формування розкладу занять в навчальних закладах, який відрізняється тим, що за допомогою системи (2) користувач вибирає тип розкладу - аудиторний, викладацький або для групи, далі дані про вибраний тип розкладу надходять до формувачів критеріїв вибирання інформації (3), (4), (5) відповідно до вибраного типу розкладу, якщо було вибрано аудиторний розклад - до формувача критеріїв вибирання інформації (3), викладацький - до формувача критеріїв вибирання інформації (4), розклад групи - до формувача критеріїв вибирання інформації (5), формувачі генерують список доступних критеріїв та посилають їх на блоки (6), (1), (8), в яких користувач вибирає ті, які йому необхідні, у формувачі (6) це корпус, поверх, аудиторія, у формувачі (7) - кафедра, викладач, у формувачі (8) це факультет, спеціальність, курс, група, при цьому блок (9) є блоком вибору часового проміжку, у ньому задається інтервал часу, для якого буде формуватися розклад - тиждень, день, пара, а дані з блока (9) та блоків (6) або (7), або (8) потрапляють до перетворювача (10) критеріїв у змінні, після чого інформація передається на формувач SQL-запитів (11), формувач (11) посилає свій запит до бази даних (12), необхідні дані з бази надходять до обробника даних (13) і далі потрапляють до інформаційного вікна (14), якщо користувач після перегляду інформації хоче скорегувати свій запит, він може знову вибрати систему (2) та блок (9).
Опис
Пат. на корисну модель 58137 Україна, МПК (2011.01) G06F 7/00. Спосіб автоматизованого формування розкладу занять в навчальних закладах / Трішин Ф. А., Олейніченко К. А. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. -№ u201002341 ; заявл. 02.03.2010 ; опубл. 11.04.2011, Бюл. № 7.
Ключові слова
розклад занять, автоматизоване формування розкладу занять, формувачі критеріїв вибирання інформації, перетворювач критеріїв, формувач SQL-запитів, обробник даних, інформаційне вікно
Бібліографічний опис