26157 Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2007
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту, що включає вимірювання та регулювання температур культуральної рідини в кожному із окислювачів бродильної батареї шляхом зміни витрати охолоджувальної води через теплообмінники окислювачів, вимірювання витрати сусла на вході першого окислювача батареї, вимірювання концентрації оцту в першому і в останньому окислювачі батареї, регулювання концентрації оцту шляхом зміни витрати сусла на вході першого окислювача бродильної батареї, який відрізняється тим, що додатково використовують допоміжний регулятор концентрації оцту, який пропорційно до суми різниці поточного і заданого значень концентрації в останньому окислювачі батареї, інтегралу та диференціалу від цієї різниці змінює поточне завдання основному регулятору концентрації оцту, яке одночасно коректують за допомогою упереджувача Сміта пропорційно результату вимірювання поточної витрати сусла на вході першого окислювача батареї, причому основний регулятор концентрації змінює витрату сусла на вході першого окислювача пропорційно сумі різниці поточного і заданого значень концентрації в першому окислювачі, інтегралу та диференціалу від вказаної різниці.
Опис
Пат. на корисну модель 26157 Україна, МПК С12J 1/00. Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту / Красіля І. М., Муратов В. Г. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій.-№ u 2007 03537 ; заявл. 30.03.07 ; опубл. 10.09.07, Бюл. №14.
Ключові слова
натуральний оцет, виробництво оцту, автоматичне керування, вимірювання температур, регулювання температур, культуральна рідина, бродильна батарея, упереджувач Сміта
Бібліографічний опис