26177 Спосіб виробництва консервів з грибів шампіньйонів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2007
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва консервів з грибів шампіньйонів, що передбачає інспекцію та підготовку сировини, обробку та консервування, який відрізняється тим, що після миття свіжі цілі гриби замочують в 0,1 % водному розчині метабісульфіту натрію протягом 18 годин при температурі 4 °С, потім піддають вакуумуванню в попередньо нагрітій до 95 °С заливці (маринаді) з утворенням надлишкового тиску - 90 кПа, бланшують у 0,3 % розчині лимонної кислоти протягом 5 хвилин при температурі 96 °С, швидко охолоджують, фасують і піддають стерилізації.
Опис
Пат. на корисну модель 26177 Україна, МПК А23L 3/00. Спосіб виробництва консервів з грибів шампіньйонів / Безусов А. Т., Д’яконова А. К., Наконечна Ю. Г. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій.-№ u 2007 03919 ; заявл. 10.04.07 ; опубл. 10.09.07, Бюл. №14.
Ключові слова
шампіньйони, виробництво консервів з грибів, метабісульфіт натрію, вакуумування, лимонна кислота
Бібліографічний опис