116171 Спосіб приготування рослинного молока з горіхів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб приготування рослинного молока з горіхів, що передбачає підготовку сировини, подрібнення і екстракцію у водному середовищі та наступне тонкодисперсне подрібнення, який відрізняється тим, що ядра волоських горіхів обсмажують при 180-200 °С, облущують, заливають водою при гідромодулі Т:Ж, рівному 1:(5-10), і рН 6,0-7,5 та подрібнюють блендером при частоті обертів 1000-1200 об/хв. протягом 2-5 хв. і витримують 15-30 хв., після чого здійснюють тонкодисперсне подрібнення протягом 2-3 хв. і відокремлюють залишкову фракцію. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що відокремлення залишкової фракції здійснюють фільтруванням крізь бавовняну тканину або капронове чи металеве сито з діаметром отворів 0,4-0,5 мм.
Опис
Пат. на винахід 116171 Україна, МПК (2017.01) A23C 11/00. Спосіб приготування рослинного молока з горіхів / Д’яконова А. К., Степанова В. С. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № a201607096 ; заявл. 30.06.2016 ; опубл. 12.02.2018, Бюл. № 3.
Ключові слова
рослинне молоко, горіхове молоко, екстракція, тонкодисперсне подрібнення, волоські горіхи
Бібліографічний опис