116820 Спосіб одержання мікропартикуляту

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання мікропартикуляту, що включає обробку підсирної сироватки, осадження білка, нагрівання, охолодження, видалення лактози і пресування, який відрізняється тим, що у знежирену підсирну сироватку вводять молочну кислоту до рН=4,5-4,7, підкислену таким чином сироватку нагрівають і витримують 15-20 хвилин, охолоджують до 40-45 °C, а отриманий після пресування концентрат сироваткових білків додатково ферментують трипсином або панкреатином, або проторизином, який беруть в кількості 0,01-0,03 % від маси білка при 36-38 °C протягом 8-10 годин, підігрівають до 95-97 °C і диспергують при 12000-15000 хв-1 протягом 4-5 хвилин.
Опис
Пат. на винахід 116820 Україна, МПК А23С 21/02 (2006.01). Спосіб одержання мікропартикуляту / Тележенко Л. М., Дідух Г. В., Капчан В. І. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № a201606056 ; заявл. 03.06.2016 ; опубл. 10.05.2018, Бюл. № 9.
Ключові слова
мікропартикулят, одержання мікропартикуляту, підсирна сироватка, лактоза, молочна кислота, сироваткові білки, ферментація, трипсин, панкреатин, проторизин, диспергування
Бібліографічний опис