Інтенсифікація процесу отримання плодоягідних соків дифузійним методом

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1996
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОДАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - технологія консервованих харчових продуктів. Встановлено і науково обґрунтовано, що можливо різко інтенсифікувати роботу дифузійної батареї при проведенні противоточного вилуговування сировини не підігрітою водою. Досліджено кінетику дифузії понад 20-ти різних видів плодоягідного сировини, проводячи процес противоточного вилуговування на холоду після короткочасної попередньої обробки плодів тепловим або електричним способом. Знайдені чисельні характеристики кінетики дифузії дозволили розробити математичні методи розрахунку необхідної кількості дифузорів в батареях періодичної дії або ж час противоточной екстракції в безперервно діючих апаратах. Результати лабораторних досліджень підтвердили випробування в заводських умовах.
Диссертация на соискание научной степени кандидата технических наук по специальности 05.18.13 - технология консервированных пищевых продуктов. Установлено и научно обосновано, что возможно резко интенсифицировать работу диффузионной батареи при проведении противоточного выщелачивания сырья не подогретой водой. Исследована кинетика диффузии свыше 20-ти различных видов плодоягодного сырья, проводя процесс противоточного выщелачивания на холоду после кратковременной предварительной обработки плодов тепловым или электрическим способом. Найденные численные характеристики кинетики диффузии позволили разработать математические методы расчета необходимого количества диффузоров в батареях периодического действия или же время противоточной экстракции в непрерывно действующих аппаратах. Результаты лабораторных исследований подтвердили испытания в заводских условиях.
The dissertation claims on of scientific degree as a candidate of technical sciences on speciality 05.18.13 - preserved food products technology. By us is established and scientific is justified, that probably is sharp intensification the work diffusion of battery at execution contrary extraction of raw material by cold water. The process contrary extraction on cold after short-term preliminary processing fruits thermal or electrical way is investigated kinetics of diffusion over twenty various kinds fruits and berryes, carrying out. The found numerical characteristics the kinetics of diffusion have allowed to develop the mathematical methods of account of necessary quantities devices in batteries of periodic action or the time contrary extraction in continuously acting apparatuses. The results of laboratory researches have confirmed the tests in industrial conditions.
Опис
Ільєва, О. С. Інтенсифікація процесу одержання плодоягідних соків дифузійним методом [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.13 "Технологія консервованих харчових продуктів" / Ільєва Олена Сергіївна ; наук. кер. Б. Л. Флауменбаум ; Одес. держ. акад. харч. технологій. – Одеса : ОДАХТ, 1996. – 21 с.
Ключові слова
дифузійний метод, плодоягідна мезга, вичавки, технологія, консервовані продукти, харчова цінність, змінний електричний струм надвисокої частоти, диффузный метод, плодоягодная мезга, выжимки, технология, консервированные продукты, пищевая ценность, переменный электрический ток высокой частоты, diffusion method, fetal meadow, squash, technology, canned food, nutritional value, alternating current of ultrahigh frequency
Бібліографічний опис