Розробка безвідхідної технології консервованих продуктів з білоголової капусти

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1995
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОДАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук за спеціальністю 05.18.13 - технологія консервованих харчових продуктів. На підставі біохімічної характеристики сировини запропоновано новий підхід до промислової переробки білокачанної капусти, яка характеризується високою біохімічної цінністю. Розроблено ряд нових технологій: натурального капустяного соку, купажованих та лактоферментірованного соків, концентрованного соку і фруктово-овочевих закусочних консервів з білокачанної капусти. Встановлено найбільш ефективний метод попередньої обробки і її оптимальні параметри для отримання високого виходу соку з білокачанної капусти і максимального збереження біологічно активних речовин. Розроблено проекти нормативно-технічних документацій на консервовані продукти з білокачанної капусти.
Диссертация на соискание научной степени кандидата наук по специальности 05.18.13 - технология консервированных пищевых продуктов. На основании биохимической характеристики сырья предложен новый подход к промышленной переработке белокочанной капусты, которая характеризуется высокой биохимической ценностью. Разработан ряд новых технологий: натурального капустного сока, купажированных и лактоферментированного соков, концентрированного сока и фруктово-овощных закусочных консервов из белокочанной капусты. Установлен наиболее эффективный метод предварительной обработки и ее оптимальные параметры для получения высокого выхода сока из белокочанной капусты и максимального сохранения биологически активных веществ. Разработаны проекты нормативно-технических документаций на консервированные продукты из белокочанной капусты.
Dissertation for getting a scientific degree of the candidate of technical sciences in speciality number 05.18.18.- food products canning technology. A new approach for the industrial treatment of cabbage, charaterised by a high biochemical value has proposed on the basis of the rau material biochemical characteristic. The number of new technologies: natural cabbage juice; mixted and lactofermented juice; concentrated juice; fruit and vegetable canned products from cabbage are developed. A very effective preliminary making method for getting a high output, of cabbage juice, maximum storage of the active biological substances and its optimum parameters has been developed.
Опис
Манолі, Т. А. Розробка безвідхідної технології консервованих продуктів з білоголової капусти [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.13 "Технологія консервованих продуктів з білоголової капусти" / Манолі Тетяна Анатоліївна ; наук. кер. А. Т. Безусов, наук. консультант В. М. Сторожук ; Одес. держ. акад. харч. технологій. – Одеса : ОДАХТ, 1995. – 24 с.
Ключові слова
білоголова капуста, капустяні та яблучні вичавки, соки, купажування, лактоферментація, технологія, консервовані продукти, асортимент, харчова цінність, рецептури, режим стерилізації, белокочанная капуста, капустные и яблочные выжимки, соки, купажированиe, лактоферментация, технология, консервированные продукты, ассортимент, пищевая ценность, рецептуры, режим стерилизации, white cabbage, cabbage and apple squeezes juices, blending, lactofermentation, technology, canned products, assortment, nutritional value, recipes, sterilization regime
Бібліографічний опис