Розробка електрофізичних методів здобування соку із стеблів цукрового сорго як компонента консервованих харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1996
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОДАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук за спеціальністю 05. 18. 13 - технологія консервованих харчових продуктів. Отримано анатомо-цитологічна і фізіологічні характеристики нетрадиційного для консервного виробництва сировини - цукрового сорго. Розроблено ряд нових технологій: натурального соргового соку-напівфабрикату та купажованих фруктово-соргових соків. Встановлено найбільш ефективний метод попередньої обробки і оптимальні параметри для отримання високого виходу соку з стебел цукрового сорго. Отримано оцінку біологічної та харчової цінності натурального і купажованих соків з сорго. Розроблено проекти нормативно-технічної документації на консервовані продукти з стебел цукрового сорго.
Диссертация на соискание ученой степени кандидата наук по специальности 05. 18. 13 - технология консервированных пищевых продуктов. Получены анатомо-цитологическая и физиологические характеристики нетрадиционного для консервного производства сырья - сахарного сорго. Разработан ряд новых технологий: натурального соргового сока-полуфабриката и купажированных фруктово-сорговых соков. Установлен наиболее эффективный метод предварительной обработки и оптимальные параметры для получения высокого выхода сока из стеблей сахарного сорго. Получена оценка биологической и пищевой ценности натурального и купажированных соков из сорго. Разработаны проекты нормативно-технической документации на консервированные продукты из стеблей сахарного сорго.
The dissertation claims on scientific degree as a candidate of technical sciences on speciality number 05. 18. 13 - preserved food product технологий. We have received anatomic-cytological and physiological characteristics non-traditional for food raw production - sugar-soigum. The member of technologies: natural sorgum juice - half-finished product mixed fruit - sorgum juices. More effective methods of preliminary treatment and optimal parameters for receiving high juice output from sugar sorgum stems has been found. There was found estimation of biological and food value of natural and mixed sorgum juices. Projects of the normativical and technological documents of the canned products out of sugar sorgum stems.
Опис
Мілорава, О. В. Розробка електрофізичних методів здобування соку із стеблів цукрового сорго як компонента консервованих харчових продуктів [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.13 "Технологія консервованих харчових продуктів" / Мілорава Ольга Вікторівна ; наук. кер. Б. Л. Флауменбаум ; Одес. держ. акад. харч. технологій. – Одеса : ОДАХТ, 1996. – 22 с.
Ключові слова
цукрове сорго, соки купажування, технологія, консервовані продукти, асортимент, харчова цінність, рецептури, режим стерилізації, сахарное сорго, соки купажирования, технология, консервированные продукты, ассортимент, пищевая ценность, рецептуры, режим стерилизации, sugar sorghum, juices, blending, technology, canned food, assortment, nutritional value, formulations, sterilization mode
Бібліографічний опис