Технологія препарату пектинметилестерази томатів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1997
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОДАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія. Розроблено метод виділення препарату пектинметилестерази з томатів, зоснований на аутокаталітичному руйнуванні колоїдної системи, що супроводжується самоконцентруванням ферментів. Отримано препарат з активністю пектинметилестерази 4500 Од/г та полігалактуронази 36,3 Од/г. Досліджено його фізико-хімічні властивості. В умовах високошвидкістної рідинної хроматографії отримано субфракцію з молекулярною масою 20...37 кД та рівнем активності пектинметилестерази 50000 Од/г. Розроблено технологію отримання пектинметилестерази. Її реалізацію здійснено на Іллічівському консервному заводі. Розроблено технологічні схеми застосування препарату пектинметилестерази томатів для виробництва пектину із заданим ступенем етерифікації, освітлення яблучного соку та отримання оригінальних консервів.
Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 03.00.20. - биотехнология. Разработан метод выделения препарата пектинметилэстеразы из томатов, основанный на аутокаталитическом процессе разрушения коллоидной системы, сопровождающемся самоконцентрацией ферментов. Получен препарат с активностями 4500 Ед/г - пектинметилэстеразы и 36 Ед/г - полигалактуроназы. Изучены его физико-химические характеристики. В условиях высокоскоростной жидкостной хроматографии получена субфракция пектинметилэстеразы с молекулярной массой 20...37 кД и активностью пектинметилэстеразы 50000 Ед/г. Разработана технология получения препарата пектинметилэстеразы. Её реализация осуществлена на Ильичевском консервном заводе. Разработаны технологические схемы применения препарата пектинметилэстеразы томатов для производства пектина с заданной степенью этерификации, осветления яблочного сока и выработки оригинальных консервов.
Thesis is presented for the candidate’s (Ph. D.) degree in the technical sciences along speciality 03.00.20 - biotechnology. The tomato fruit pectinmethylesterasa preparat extraction method, based on an autocatalisys colloid system destruction process, taken around of enzymes concentration, is developed. Préparât has 4500 U/g pectinmethylesterasa and 36 U/g polygalacturonasa activity. It’s physico-chemical characteristics are inverstigated. Under the conditions of high-speed liquid chromatography the subfraction of pectinmethylesterasa with molecular mass 20-37 KD and 50000 U/g activity is obtained. The technology of pectinmethylesterasa préparât extraction is developed and implement at the Illichevsk canning plant. There are developed the technological schematics of the pectinmethylesterasa enzyme préparât application to produce specified esterification rate pectin, original cans and apple juice plaining.
Опис
Коваленко, О. В. Технологія препарату пектинметилестерази томатів [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 03.00.20 "Біотехнологія" / Коваленко Олексій Володимирович ; наук. кер. А. Т. Безусов ; Одес. держ. акад. харч. технологій. – Одеса : ОДАХТ, 1997. – 18 с.
Ключові слова
томати, ферменти, пектинметилестераза, полігалактуроназа, активність, виділення, технологія, томаты, ферменты, пектинметилэстераза, полигалактуроназа, активность, выделение, технология, tomatoes, enzymes, pectinmethylesterasa, polygalacturonasa, activity, extraction, technology
Бібліографічний опис