Розробка технології пектинового концентрату та консервованих продуктів на його основі

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1995
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОДАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - технологія консервованих харчових продуктів. Встановлено і науково обгрунтовано, що ферментативний метод екстракції пектинових речовин з яблучних вичавок є високоефективним і енергозберігаючим методом отримання високоякісних пектинових концентратів. Розроблена технологія пектинових екстракту і концентрату пройшла виробничі випробування і показала можливість її реалізації в існуючому технологічному процессі. В роботі наводяться дані економічної ефективності процесу. Розроблено технології нових желейних і лікувально-профілактичних фруктово-овочевих консервованих продуктів на основі пектинових екстракту і концентрату.
Диссертация на соискание научной степени кандидата технических наук по специальности 05.18.13 - технология консервированных пищевых продуктов. Установлено и научно обосновано, что ферментативный метод экстракции пектиновых веществ из яблочных выжимок является высокоэффективным и энергосберегающим методом получения высококачественных пектиновых концентратов. Разработанная технология пектиновых экстракта и концентрата прошла производственные испытания и показала возможность ее реализации в существующем технологическом процессе. В работе приводятся данные экономической эффективности процесса. Разработаны технологии новых желейных и лечебно-профилактических фруктово-овощных консервированных продуктов на основе пектиновых экстракта и концентрата.
Dissertation for getting a scintific degree of the candidate of technical sciences in speciality number 05.18.13 - canning technology of food products. It has been found that fermentative methods of extraction from sqeesings out of fruits is a highly effective and energy saving method for receiving highly qualitative pectine concentrates. Elaborated technology of pectine extract and concentrate has undergone industrial tests and has shown the possibility of its realization in an existed technological process; in this work data of economic effectiveness of the process are cited. Technologies of producing neu jelly and medical-prophylactic fruit-vegetable preserved products have been elaborated on the basis of pectine extract and concentrate.
Опис
Білоконь, Т. І. Розробка технології пектинового концентрату та консервованих продуктів на його основі [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.13 "Технологія консервованих харчових продуктів" / Білоконь Тетяна Іванівна ; наук. кер. А. Т. Безусов ; Одес. держ. акад. харч. технологій. – Одеса : ОДАХТ, 1995. – 23 с.
Ключові слова
екстракт та концентрат, яблучні вичавки, технологія, консервовані продукти, асортимент, харчова цінність, рецептура, экстракт и концентрат  , яблочные выжимки  , технология  , консервированные продукты  , ассортимент  , пищевая ценность  , рецептура, extract and concentrate  , pomace  , technology  , canned food  , assortment  , nutritional value  , recipe
Бібліографічний опис