Теоретичне дослідження теплофізичних властивостей енергоємних речовин у екстремальних умовах

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2013-02-03
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за 05.14.06 - Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика. В дисертаційній роботі доведена відповідність теоретичного рівняння стану сильно ангармонічних кристалів, що враховує бінарні і потрійні кореляції між зміщенням частинок, результатам прямого комп'ютерного моделювання Леннард-Джонсівського кристала у всьому дослідженому інтервалі температур і тисків. Інформація про вплив ангармонічних ефектів і міжатомних кореляцій, що отримана в роботі, дозволяє встановити межі застосування існуючих рівнянь стану в області високих температур і тисків, а також на лініях сублімації і плавлення. Результати роботи суттєво уточнили фазову діаграму азоту при високих тисках, розраховані лінії фазового переходу та лінії плавлення добре узгоджуються з наявними нечисленними експериментальними даними.
Опис
Якуб, Л. М. Теоретичне дослідження теплофізичних властивостей енергоємних речовин у екстремальних умовах : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : спец. 05.14.06 "Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика" / Якуб Лідія Миколаївна ; Одес. нац. акад. харч. технологій, Ін-т холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського. - Одеса : ОНАХТ, 2013. - 40 с.
Ключові слова
енергоємні речовини, теплофізичні властивості, екстремальні умови, ентропія, азот, термодинамічні властивості, энергоемкие вещества, теплофизические свойства, экстремальные условия, энтропия, термодинамичные свойства
Бібліографічний опис