106231 Крісло-коляска

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2016
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Крісло-коляска, що містить раму, спинку, сидіння, підлокітники, ведучі колеса з обручами, поворотні вилки з передніми колесами, антиперекидаючий і гальмівний пристрій, яке відрізняється тим, що один з фланців кожної несучої втулки ведучих коліс виконаний у вигляді циліндричного зубчатого колеса, зачепленого із зубчатим сектором з одним зубом і замикаючою дугою радіусом, рівним радіусу кола вершин зуба, зубчатий сектор утворює шарнірне з'єднання з рамою і охоплюється кінцевою частиною кутового важеля, утворюючого шарнірне з'єднання з рамою, кутовий важіль і зубчатий сектор з'єднані між собою пружиною розтягування, на іншому кінці кутового важеля установлено корпус фіксатора з циліндричним отвором з подовжньою віссю, перпендикулярною подовжній осі з'єднання кутовий важіль - корпус фіксатора, в отвір корпусу фіксатора встановлена кулька, яка опирається однією стороною на кільце, що жорстко закріплене на корпусі фіксатора, а іншою стороною - на пружину стиснення, яка опирається на регулювальний гвинт, установлений в корпусі фіксатора, кулька фіксується в одному з двох отворів на дугоподібній планці, жорстко закріпленій на підлокітнику, а в корпусі фіксатора з протилежного боку з'єднання кутовий важіль - корпус фіксатора жорстко установлена ручка.
Опис
Пат. на корисну модель 106231 Україна, МПК (2016.01) A61G 5/00, A61G 5/06 (2006.01). Крісло-коляска / Амбарцумянц Р. В., Горкавенко Є. А. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u2015 08777 ; заявл. 11.09.2015, опубл. 25.04.2016, Бюл. № 8.
Ключові слова
крісло-коляска, фланці несучої втулки, ведучі колеса, шарнірне з'єднання, кутовий важіль, зубчатий сектор, пружина розтягування, фіксатор з циліндричним отвором, пружина стиснення, регулювальний гвинт
Бібліографічний опис