Перегляд за Автор "Овсянникова, Л. К."
Зараз показуємо 1 - 20 з 34
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ110460 Спосіб виробництва екструдованого зернового продукту(2016) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Орлова, С. С.; Юрковська, В. В.Спосіб виробництва екструдованого зернового продукту, що включає просіювання крупи, змішування рецептурних компонентів, екструдування, продавлювання крізь фільєри і нарізання, який відрізняється тим, що просіяну кукурудзяну крупу змішують з розмеленим зерном проса, сіллю і сумішшю прянощів.
- Документ111274 Спосіб виробництва екструдованого зернового продукту(2016) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Орлова, С. С.; Щербатюк, С. І.Спосіб виробництва екструдованого зернового продукту, що включає просіювання крупи, змішування рецептурних компонентів, екструдування, продавлювання крізь філь’єри і нарізання, який відрізняється тим, що просіяну кукурудзяну і пшеничну крупи змішують з розмеленим зерном проса, сіллю і сумішшю прянощів.
- Документ118202 Спосіб виробництва зернового екструдованого продукту «Сонячний»(2017) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Орлова, С. С.; Грищук, Ю. В.; Щербатюк, С. І.; Царенко, К. С.Спосіб виробництва зернового екструдованого продукту, що передбачає просіювання кукурудзяної крупи, змішування її з сіллю, екструдування, продавлювання крізь фільєри і нарізання, який відрізняється тим, що просіяну кукурудзяну крупу додатково змішують з розмеленим насінням льону і сумішшю прянощів.
- Документ119787 Композиція інгредієнтів для виробництва зернового екструдованого продукту «Сезам»(2017) Валевська, Л. О.; Овсянникова, Л. К.; Орлова, С. С.; Грищук, Ю. В.; Соколовська, О. Г.Композиція інгредієнтів для виробництва зернового екструдованого продукту, що містить кукурудзяну крупу і сіль кухонну, яка відрізняється тим, що вона додатково містить розмелене насіння кунжуту, рисову і вівсяну крупи і суміш прянощів.
- Документ128262 Композиція інгредієнтів для виробництва зернового екструдованого продукту «Сочевичка»(2018) Валевська, Л. О.; Овсянникова, Л. К.; Орлова, С. С.; Маматов, М. О.; Січкарь, В. І.Композиція інгредієнтів для виробництва зернового екструдованого продукту, що містить кукурудзяну крупу, сіль кухонну і продукт переробки зерна бобової культури, яка відрізняється тим, що додатково містить рисову і вівсяну крупи та суміш прянощів, а як продукт переробки зерна бобової культури - розмелене насіння дрібнонасіннєвої сочевиці.
- Документ128546 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту «Білковий»(2018) Валевська, Л. О.; Овсянникова, Л. К.; Євдокимова, Г. Й.; Сімоніна, В. С.; Марковська, К. О.Композиція інгредієнтів для виробництва зернового екструдованого продукту, що містить кукурудзяну крупу, сіль кухонну і продукт переробки зерна бобової культури, яка відрізняється тим, що вона додатково містить суміш прянощів, а як продукт переробки зерна бобової культури - розмелені боби машу.
- Документ136219 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту "Чіасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Овсянникова, Л. К.; Єгорова, А. В.; Євдокимова, Г. Й.; Чумаченко, Ю. Д.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва екструдованого продукту "ЧіаСан", в якій, шляхом заміни горохового борошна на розмелене насіння зерен чіа, рисову, вівсяну, перлову та ячну крупи, забезпечити підвищення харчової та біологічної цінності розробленого продукту.
- ДокументБиохимическая характеристика и технологические достоинства новых сортов твердой пшеницы как сырья для пищевой промышленности(ОТИПП, 1988) Овсянникова, Л. К.Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.02 - Технология зерновых, бобовых, крупяных продуктов и комбикормов. В диссертационной работе рассмотрена биохимическая характеристика и технологические достоинства новых сортов твердой пшеницы как сырья для пищевой промышленности. Изучены закономерности изменения выхода и зольности промежуточных продуктов в процессе крупообразования в зависимости от режимов подготовки зерна озимой твердой пшеницы к помолу. Установлено и подтверждено испытаниями, что на основе совместной переработки зерна твердой пшеницы и картофельных хлопьев можно выработать новые виды пищевых формованных продуктов типа круп, обладающих хорошими питательными, потребительскими и кулинарными достоинствами и могут быть использованы в общественном питании, пищеконцентратной промышленности и быту в качестве суповых засыпок для первых блюд и как гарниры при изготовлении вторых блюд. На разработанный способ производства пищевых формованных продуктов типа картофельной крупы получено авторское свидетельство.
- ДокументВизначення параметрів та термінів активного вентилювання дрібнонасіннєвих культур(2016) Овсянникова, Л. К.; Опришко, О. В.Метою досліджень є визначення аеродинамічних властивостей дрібнонасіннєвих ку- льтур (сорго, гірчиці) та питомих витрат повітря, які необхідні для проектування установок активного вентилювання та встановлення термінів вентилювання.
- ДокументВплив різних факторів на гігроскопічні властивості гороху(2020) Соколовська, О. Г.; Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Щербатюк, С. І.В дослідженні визначаються чисельні значення рівноважної вологості гороху та встановлюються закономірності зміни рівноважної вологості гороху в залежності від параметрів навколишнього середовища.
- ДокументДосвід передових підприємств галузі - у навчальний процес(2019) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Овсянникова, Л. К.Україна за своїм природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце серед країн світу. Сприятливі кліматичні умови і якісні земельні ресурси зумовлюють значний потенціал агропромислового комплексу України. Продукція сільського господарства є ресурсною складовою виробництва у різних галузях національного господарства, а її експорт - однією з найважливіших статей зовнішньої торгівлі країни.
- ДокументДослідження геометричних характеристик зерна спельти(2019) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Овсянникова, Л. К.; Васильєв, С. В.Геометричні розміри зерна відіграють значну роль в обґрунтуванні режимів післязбиральної обробки зерна. В першу чергу, це стосується процесу очищення зерна від домішок, який вимагає правильного вибору форми і розмірів отворів решіт на сепараторах. Геометричні характеристики зерна входять у математичні моделі процесів сепарування, вентилювання, сушіння, здрібнення та інших.
- ДокументЗалучення студентів коледжів до науково-дослідної роботи(2019) Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.; Шалений, В. А.Наукова робота дає можливість розкрити інтелектуальний потенціал студента, зробити свій внесок у дослідження актуальних проблем науки, оволодіти науковими методами і, що головне для студента, усвідомити важливість такої роботи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.
- ДокументКорисні властивості та проблеми доробки бобових культур(2019) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Щербатюк, С. І.Сімейство бобових включає в себе безліч видів, багато з них вирощуються не тільки з харчовою, а й з сільськогосподарської метою. Бобові – відмінні медоносні і кормові культури, крім того їх вирощування дуже корисно для ґрунту: вони мають унікальну здатність пов'язувати газоподібний азот з повітря і фіксувати його за допомогою клубнеподібного утворення на корінні.
- ДокументМатематичний опис процесу сушіння сорго(2017) Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.Метою роботи є розробка ефективних режимів сушіння сорго та вивчення закономірності кінетики сушіння та нагрівання насіння сорго при різних параметрах процесу сушіння.
- ДокументОбробка та зберігання дрібнонасіннєвих олійних культур(2016) Станкевич, Г. М.; Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.Наведено узагальнені результати досліджень властивостей, характеристик, режимів активного вентилювання, сушіння та зберігання насіння дрібнонасіннєвих олійних культур, таких як гірчиця, ріпак, олійний льон та мак. Науково обґрунтовані режими сприятимуть зниженню енерговитрат та збереженню якості у процесі післязбиральної обробки і зберігання дрібнонасіннєвих олійних культур. Для фахівців у галузі післязбиральної обробки і зберігання зерна та студентів, що навчаються за спеціальністю «Технології зберігання і переробки зерна».
- ДокументОсобливості адаптації та формування навичків самоприйняття студентів-першокурсників у закладах вищої освіти(2020) Орлова, С. С.; Овсянникова, Л. К.
- ДокументОсобливості зберігання зерна дрібнонасіннєвих культур в металевих силосах(2019) Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.; Орлова, С. С.; Горішна, І. С.Зберігання зерна – один із найважливіших етапів, що визначає якість зерна під час переробки і якість насіння під час висівання. Воно може надавати як позитивний вплив в результаті післязбирального достигання, так і мати негативні наслідки, призводячи, під дією різних чинників, до зниження якості зерна.
- ДокументОсобливості методичного забезпечення та практичної підготовки студентів спеціальності 181 з курсу «Основи наукових досліджень»(2018) Валевська, Л. О.; Овсянникова, Л. К.Актуальність вивчення дисципліни «Основи наукових досліджень» обумовлена необхідністю підготовки студентів до планування, організації та здійснення самостійної наукової роботи, а також при проведенні курсового та дипломного проектування на кафедрі технології зберігання зерна.
- ДокументОсобливості охолодження насіння дрібнонасінєвих культур(2019) Овсянникова, Л. К.; Юрковська, В. В.; Орлова, С. С.Сучасні технології якісного зберігання зерна передбачають повний комплекс захисту зернової маси, фокусуючись на забезпеченні умов, основні з яких: температура, вологість, час. Різні умови і місця вирощування та збору, можуть значно змінювати вологість свіжозібранного зерна. Температура зернової маси – це важливий показник, що характеризує стан зернової маси при зберіганні. Тому дуже часто виникає питання про якісне і швидке сушіння або охолодження зерна.