Перегляд за Автор "Українцева, Ю. С."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументБіологічна цінність паст білкових дитячого харчування(2016) Ткаченко, Н. А.; Українцева, Ю. С.Метою даного дослідження стало визначення амінокислотного складу у білках нових пастоподібних продуктів дитячого харчування — пастах білкових, а також розрахунок амінокислотного скору і питомої ваги незамінних амінокислот в загальній кількості білка у продукті.
- ДокументРозробка технології паст білкових для дитячого харчування(ОНАХТ, 2016) Українцева, Ю. С.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертаційна робота присвячена розробленню інноваційної технології нових пастоподібних білкових продуктів для харчування малюків віком від 8-ми місяців - паст білкових, частково адаптованих до молока жіночого, з пробіотичними й гіпоалергенними властивостями і подовженим терміном зберігання з використанням бакконцентратів лакто- й біфідобактерій безпосереднього внесення та комплексів фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів. Обґрунтовано доцільність застосування термокислотної коагуляції білків молока знежиреного і термостатного способу виробництва у технології білкових паст. Експериментально встановлено й науково обгрунтовано раціональні масові частки рослинних олій (гарбузової та високоолеїнової соняшникової), фруктози, лактулози, вітамінів та мінеральних речовин у пастах білкових для дитячого харчування. Обґрунтовано склад заквашувальних композицій із МК В. animalis Bb-12, МК L. acidophilus La-5 та ЗК L. lactis ssp. для виробництва паст білкових для дитячого харчування з підвищеними пробіотичними, гіпоалергенними й антагоністичними властивостями, помірним рівнем кислотності та подовженим терміном зберігання; співвідношення культур у заквашувальній композиції повинно складати 1,0 : 0,1 : 1,0 відповідно. Експериментально встановлено та оптимізовано параметри технологічного процесу виробництва паст білкових для дитячого харчування. Розроблено рецептури, нормативну документацію й інноваційну технологію виробництва паст білкових для харчування малюків; проведено промислову апробацію розробленої технології. Визначено економічний ефект від впровадження розробленої технології, проведено медико-біологічні дослідження продукту.
- ДокументТехнологія паст білкових дитячого харчування(2017) Ткаченко, Н. А.; Назаренко, Ю. В.; Українцева, Ю. С.Монографія присвячена науковому обґрунтуванню інноваційної технології паст білкових дитячого харчування, частково адаптованих до молока жіночого, з високими пробіотичними, антагоністичними й гіпоалергенними властивостями та тривалим терміном зберігання. Розроблена технологія базується на застосуванні термостатного способу виробництва цільового продукту, заквашувальних композицій із пробіотичних культур лакто- й біфідобактерій з високими протеолітичними й антагоністичними властивостями, а також комплексів фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів. Видання призначене для фахівців спеціальності 181 «Харчові технології».