Фахові коледжи ОНТУ
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Фахові коледжи ОНТУ за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 408
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження методів інженерно-технічної безпеки об'єктів(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Николюк Олександра СтепанівнаПитання наявності охоронної сигналізації стають все більш актуальними. Щорічна статистика міністерства внутрішніх справ говорить про збільшення кількості грабежів в різних регіонах України. Наприклад, у середньому, тільки в столиці сьогодні здійснюється близько 40 квартирних крадіжок на добу. В цілому, розкриття даного виду злочинів складає 30%. Аналіз крадіжок, що сталися останнім часом, показує, що зловмисники проникають, насамперед, у ті приміщення та будівлі, де технічна укріпленість слабка – пустотілі дерев'яні двері, замки низької секретності, дешеві і низькоякісні елементи захисту. Особливо вразливими об'єктами посягання є перші поверхи житлових будинків. Популярні металопластикові вікна давно не є бар'єром для зловмисника. Залізні двері з хитромудрими замками, грати на вікнах – це перепони серйозніше, але також не зупиняти кваліфікованого зловмисника. Найбільш надійно захищені від крадіжки ті приміщення, де окрім надійних дверей і решіток доданий ще один елемент – охоронна сигналізація з виведенням сигналу тривоги на ПЦС МВС або приватної охоронної компанії. Як то кажуть – охоронна сигналізація – не розкіш, а необхідність.
- ДокументРозробка моделі та проєктноконструкторської документації на виготовлення моделі сукні жіночої напівприлеглого силуету з атласної тканини. Розмір 164-88-96(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Дзіковська ВікторіяЛегка промисловість України охоплює галузі, що виробляють товари народного споживання — тканини, одяг, взуття, предмети галантереї та парфумерії тощо. Серед них — текстильна, швейна, трикотажна, шкіряно-галантерейна, взуттєва, хутрова та інші галузі. Крім того підприємства легкої промисловості виробляють й товари виробничого призначення – корд, канати, штучну шкіру тощо. Основною галуззю легкої промисловості є текстильна, сировиною для якої є рослинні (бавовна, льон, коноплі), тваринні (вовна, шовк) та штучні й синтетичні (віскозний шовк, лавсан, капрон, нейлон та ін.) волокна. Легка промисловість України переробляє як власну (льон, шкіра, хутро, хімічні волокна, вовна), так і привізну (вовна, бавовна, текстиль) сировину. В Україні легка промисловість почала формуватися в другій половині ХІХ ст. Саме тоді з’явилися перші шкіряні заводи у Києві та Бердичеві, джутова фабрика в Одесі, канатний завод у Харкові. Підприємства легкої промисловості на початку ХХ ст. більше походили на кустарні майстерні та мали незначний обсяг виробництва. Проте вже через півстоліття, коли було збудовано низку потужних підприємств, галузь розвивалася прискореними темпами. Наприкінці ХХ ст. легка промисловість посідала вагоме місце в економіці України. Її частка у структурі промислового виробництва становила майже 12%. Проте в останні роки спостерігається суттєве скорочення обсягів її виробництва (менше 1% у структурі промисловості України в 2015 р.).
- ДокументШляхи підвищення прибутку та рентабельності на ТОВ «Форес»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Корнєєва I.О.КРБ містить 74 сторінок, 23 таблиць, 5 рисунків, список літератури з 22 найменувань. Основною метою й завданнями кваліфікаційної роботи є проведення аналізу формування й використання прибутку підприємства в попередніх періодах, виявлення закономірностей формування прибутку даної галузі харчової промисловості на прикладі конкретного підприємства, пошук шляхів і відповідних їм заходів щодо підвищення прибутку в плановому періоді. Об'єктом дослідження даної кваліфікаційної роботи є діяльність ТОВ «Форес». На сьогоднішній день підприємство є одним з відносно великих виробників майонезу, який задовольняє потреби, головним чином, споживачів південних регіонів України. Предметом дослідження є прибуток ТОВ «Форес». Основними джерелами економічної інформації стали законодавчі, інші нормативні акти і постанови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Секретаріату Президента України з питань регулювання оподаткування, офіційні статистичні матеріали, навчально-аналітична література, періодичні економічні видання, електронні ресурси, матеріали фінансової та статистичної звітності досліджуваного підприємства за два роки. Для вирішення поставлених у роботі завдань було використано загальнонаукові й прикладні методи дослідження: емпіричний, факторний, ситуаційний аналіз; системний аналіз і метод групування. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення економічної ефективності виробництва ТОВ «Тростянецьхліб».
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря спортивного центру площею на 250 відвідувачів, м. Суми(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Погодін Костянтин ВікторовичФітнесом можна назвати тренування, яке складається з аеробних вправ і вправ із гирями, а також відповідної дієти.Сидячи за столом, ми не змінимо власного тіла, тому варто піти в найближчий фітнес-клуб або спортзал і почати змінюватися. З англійської можна перекласти його як «фізична підготовка», «хороша форма». Це стиль життя, в якому гармонійно поєднуються здорове харчування та фізична активність. Методи, розроблені професійними спортсменами, сьогодні використовуються у фітнес-клубах. Заняття спортом на сьогоднішній день є актуальними для багатьох людей. Сьогодні для цього створені всі умови - є великий вибір як самих занять певного роду, так і місця їх проведення. Вибираючи фітнес-центр, ми звертаємо увагу не тільки на його репутацію, але перш за все на комфортні умови, створені для відвідувачів. Під час фізичних тренувань нам важливо дихати чистим повітрям, насиченим киснем, а не видихається вуглекислим газом і випарами поту. Від цього залежить не тільки результативність тренувань, але в першу чергу самопочуття і здоров'я людей. Мікроклімат це основа. Певний температурний режим і необхідну вологість в спортивних залах фітнес-центру, де одночасно займаються часом до кількох десятків людей, якісно підтримають сучасні системи вентиляції. Вони забезпечать стабільний приплив свіжого повітря і ефективно видалять з приміщень забруднене, насичений теплом і вологою повітря. Потрібно сказати, що кондиціонери не впораються із завданням забезпечити спортивне приміщення чистим повітрям. Для цього краща централізована система вентиляції з рекуперацією тепла і хороша витяжна система.
- ДокументРозробка системи охолодження торгового залу супермаркету «Копійка», площею 820 м. кв., м. Запоріжжя(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Гаджук Сергій ПетровичБагато продовольчих товарів, які перебувають в оптовій і роздрібній торгівлі, є швидкопсувними. Під дією мікроорганізмів, а також унаслідок біохімічних процесів, що відбуваються в продуктах, їхня якість може погіршуватися. При температурі повітря нижче 0 °С життєдіяльність мікроорганізмів уповільнюється і біохімічні процеси протікають повільніше. Тому при зберіганні продовольчих товарів використовують холод. Його застосування дає можливість зберігати первісну якість харчових продуктів і підвищувати тривалість їх зберігання, створювати необхідні товарні запаси на базах і складах оптової та роздрібної торгівлі. Використання холоду дає змогу послабити сезонність реалізації тваринного масла, молочних продуктів, риби, овочів; забезпечувати тривалу збереженість продуктів після виробництва чи заготівлі; розширювати асортимент швидкопсувних товарів для продажу населенню; перевозити продукти на далекі відстані. Якість продовольчих товарів при застосуванні холоду в певний період лишається без зміни, вони не втрачають природного вигляду, властивого їм смаку й поживності. У стаціонарних холодильниках охолоджують і заморожують, зберігають і відпускають в роздрібні торговельні підприємства швидкопсувні продукти. Сутність охолодження Охолодження досягається зменшенням вмісту теплоти у твердому тілі, рідині або газі. Фізична природа холоду й теплоти однакова: залежить від швидкості руху молекул, з яких складається фізична речовина. Охолодження — процес віднімання теплоти, який приводить до зниження температури або зміни агрегатного стану фізичного тіла. Охолодження нагрітого тіла до температури навколишнього середовища відбувається природно, без затрати енергії.
- ДокументСтворення редизайну Web –сайту з використанням редактору векторної графіки(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Самойленко Андрій СергійовичЗовнішній вигляд вашого сайту - це візитна картка усього вашого бізнесу. Непривабливий дизайн, який не відповідає на запити, застарілі функції і низька загальна продуктивність НЕ вселяють довіри ні вашим клієнтам, ні пошуковій системі, і вони вдвох виберуть ваших конкурентів. Є багато ознак того, що ваш сайт потребує редизайну. Щоб завжди бути на вершині успіху, потрібно йти в ногу з часом. Адже те, що ще вчора було останньою новинкою прогресу, завтра може виявитися сумовитою стародавністю. Потрібно регулярно проводити оновлення, стежити за унікальністю матеріалів сайту, проводити редизайн. Редизайн веб-сайту допомагає частково або повністю змінити дизайн нашого вебсайту, тим самим покращуючи його загальну продуктивність і зручність використання. Головна ціль редизайну - виразити погляди компанії, вдосконалити позиціонування бренду та відповідати вимогам часу. З часом, компанія росте та змінюється, отже необхідно змінювати і дизайн сайту, щоб зберегти зацікавленість покупців. Вчасний редизайн допоможе не тільки не втратити старих клієнтів, але й отримати нових
- ДокументПроектування схеми багатофункціонального годинника на мікроконтролері(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Чичерін Костянтин ЄвгеновичЯк відомо, при розробці більшості вимірювальних систем виникає завдання перетворення аналогових сигналів від різних датчиків в цифрову форму і їх подальшої обробки. В деяких випадках вся обробка даних покладається на комп'ютер. Проте, якщо потреба ринку у вимірювальній системі велика, то зручніше використовувати системи зі вбудованим мікроконтролером. Універсальність та гнучкість мікроконтролерів, як пристроїв із програмним керуванням, поряд з високою надійністю й дешевиною дозволяють широко застосовувати їх у різноманітних системах керування для заміни апаратної реалізації функцій керування, контролю, вимірювання й обробки даних. Застосування мікроконтролерів у системах керування промисловим устаткуванням припускає, зокрема, використання їх для керування верстатами, транспортувальними механізмами, зварювальними автоматами, прокатними станами, атомними реакторами, виробничими лініями, електростанціями, а також створення на їхній основі робототехнічних комплексів, гнучких автоматизованих виробництв, систем контролю й діагностики. Мікропроцесорні засоби дозволяють створювати різноманітні по складності виконуваних функцій пристрої керування - від найпростіших мікроконтролерних нескладних приладів та механізмів до складних спеціалізованих та універсальних систем розподіленого керування в реальному часі.
- ДокументРозробка технології складання жіночих туфель човників на високому підборі клейового методу кріплення, Рзм = 420 пар(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Кудряшов МиколаТема розвитку легкої промисловості в Україні є підставою для багатьох суперечок та дискусій в засобах масової інформації, тому можна дійти до висновку, що на даний час вона є одною з найактуальніших тем. Легка промисловість відіграє одну з найважливіших показників розвитку промисловості країни, тому перспективи цієї галузі є вигідними як економіці держави, так і населенню, загалом. У зв’язку з цим виділення основних перспектив розвитку легкої промисловості має великий теоретичний і практичний аспект. В умовах посилення світової конкуренції та стрімкого економічного зростання окремих держав ключову роль у збереженні та підвищенні позицій країни відіграє її промисловий розвиток. Проте промисловість України характеризується низькою інноваційною активністю підприємств та низькими фінансовими результатами їх операційної діяльності. Одним із важливих видів промислової діяльності є легка промисловість, яка є багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживання та включає 4,5 тис. підприємств, що забезпечують близько 150 тис. робочих місць. Цей соціально важливий сектор економіки орієнтований на кінцевого споживача. Проте легка промисловість України протягом останніх років зіткнулась з рядом проблем, які призвели до стійкого погіршення показників її діяльності. До основних причин треба віднести фінансову кризу, нерівноправність в системі оподаткування, існування так званого «сірого» імпорту, що поряд із зниженням конкурентоспроможності вітчизняних товарів та споживчого попиту на них можуть призвести до руйнівних наслідків.
- ДокументПроектування Web-орієнтованої системи на хмарних сервісах(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Григор'єва Олександра ОлександрівнаСтрімкий розвиток хмарних технологій зробив вирішальний крок до поширення проектного менеджменту в середовищі середнього і малого бізнесу. Розміщення сховищ даних і засобів їх обробки в «хмарі» дозволило знизити майже до нуля вартість створення інформаційної інфраструктури. А програмування систем управління проектом у стандартному web-інтерфейсі допомогло практично виключити витрати на навчання персоналу, оскільки у наш час складно знайти людину, що не використовує будь-який пристрій з доступом до Інтернету. Зараз хмарні технології виходять на роль провідних в інформаційному середовищі, що свідчить про те, що найближчим часом легкі та зручні системи з управління проектами будуть використані практично всіма типами бізнесу. У зв'язку з відносною новизною Хмарних технологій у питанні доцільності їх впровадження викликає безліч суперечок та дискусії на тему здатності організовувати єдиний інформаційний простір. Прийняти ефективне рішення щодо впровадження розсіяних обчислень сажне завдання, що вимагає повного аналізу підприємства, середовища, для якого ми припускаємо, розгорнути так звані "Віддалені робочі столи".
- ДокументРозробка системи охолодження торгового залу супермаркету «Копійка» , площею 1020 м. кв., м. Запоріжжя(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Маєвський Денис АнатолійовичТемою дипломного проекту передбачається розробка системи охолодження торгового залу супермаркету «Копійка» , площею 1020 м. кв., м. Запоріжжя. Запорі жжя — місто в Україні, адміністративний центр Запорізької області. За кількістю населення — шосте місто країни (710 052 станом на 1 січня 2022 року). Розташоване на головній воднотранспортній магістралі України — річці Дніпро, у місці її перетину транспортно-комунікаційними коридорами, що з'єднують південь країни зі столицею України, західними та центральними областями України, Донбас із Криворіжжям. Разом із навколишніми поселеннями утворює Запорізьку агломерацію. Є одним з найбільших адміністративних, індустріальних та культурних центрів півдня України з розвиненим машинобудуванням, чорною та кольоровою металургією, хімічною та будівельною промисловістю, річковим портом і важливим транзитним залізничним вузлом. Площа міста Запоріжжя становить 33 099 га. Показник території на 1000 жителів — 39 га, що приблизно збігається з такими ж показниками по містах України (40 га) і міста такого ж рівня — Дніпра (33 га). Понад 4 тис. га зайняті водними просторами (12,8 %), близько 8 тис. га займають промислові, комунально-складські об'єкти, спецтериторії, 17,6 % міських земель використовуються в сільському господарстві. Вільні міські землі, що становлять 1,6 % від усієї території міста Запоріжжя, роздроблені й дисперсно розташовані в плані міста.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба Обіднього формового 0,75 кг та батонів студентських 1/г 0,3 кг з використанням комплексно-механізованих ліній в м. Саврань(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Солдатенко Дмитро ВолодимировичХліб є одним із самих геніальних витворів людства. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання зерна, борошна і млини . Сьогодні населення України забезпечується хлібом високомеханізованими підприємствами. Асортимент виробів, що виготовляють хлібопекарськими підприємствами України, нараховує понад 1000 найменувань. В Україні хлібні вироби готують із житнього борошна - сіяного, обдирного, обойного сортів і пшеничного вищого, першого, другого та обойного сортів або їх суміші. Як домішки при виробництві певних видів хліба до основного сорту борошна можуть додатись кукурудзяне, вівсяне, ячмінне борошна, а також борошно бобових: соєве, горохове, різних видів. Прості види хліба виготовляють лише із борошна, дріжджів, солі та води. До складу поліпшених різновидностей хліба додатково можуть входити патока борошняна заварка, цукор, іноді жир, кмин, коріандр, аніс. Булочні вироби, здобні вироби виготовляють в основному із пшеничного борошна вищого і першого сорту у вигляді батонів, плетінок, фігурних виробів. До рецептури булочних, здобних виробів входить основна сировина та додаткова - цукор і жир, молочні, яєчні, плодово-ягодні види сировини, ароматизатори та інші За останні роки відбулось роздержавлення і реструктуризація хлібопекарської галузі. На базі хлібопекарських підприємств утворені відкриті акціонерні товариства, колективні підприємства. Розвивається власна торгова мережа, що знижує транспортні витрати , дозволяє оперативно змінювати асортимент, своєчасно реагувати на потреби ринку. Рішення основних задач хлібопекарської галузі тісно пов’язано з розробкою сучасних технологій, впвровадження сучасного технологічного обладнання і автоматизованих приладів для контролю властивостей сировини, напівфабрикатів і якості готових виробів.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Світанок» та затяжного печива «Новь» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Мамотенко Ганна ВасилівнаКондитерська галузь, де працює 170 тисяч фахівців, - одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн. продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати її у значних обсягах за кордоном. Підприємства галузі є активними споживачами вітчизняної сільскогосподарської сировини – цукру, борошна, крохмалопатоки, молока тощо і основою експорту переробленої продукції агропромислового комплексу країни. Українські кондитери і виробники крохмалопроектів забезпечують значний обсяг валютних надходжень, експортуючи продукцію у більш, ніж 50 країн світу. Наші підприємства щороку інвестують в розвиток галузі значні кошти. На провідних кондитерських фабриках проведено повну модернізацію, встановлено найсучасніші виробничі лінії. Значно підвищено технологічність і наукомісткість підприємств. Галузь розвивається в умовах жорсткої внутрішньої і зовнішньої конкуренції, що стимулює постійно вдосконалювати управлінські процеси і забезпечувати високі світові стандарти якості виробленої продукції. Розглядається можливість будівництва кондитерських фабрик в інших країнах. Таким чином, не виключено, що саме кондитерська галузь сформує перші транснаціональні компанії українського походження. Асортимент кондитерських виробів різноманітний і нараховує більше 5000 найменувань. Поряд з виробами загально споживчого призначення виробляють вироби спеціального призначення: лікувальні, профілактичного та діабетичного призначення.
- ДокументПроектування автоматичного вузла управління сучасних БПЛА(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Бойко Ярослав ВасильовичБезпілотний літальний апарат (БПЛА) визначається як безпілотний літальний апарат, який літає без пілота, віддалено і повністю контролюється з іншого місця (земля, інший літак, космос) або запрограмований і повністю автономний. Перші БПЛА в сучасному розумінні з'явилися і почали застосовуватися під час Холодної війни, будучи суть крилаті ракети. Основними країнами-розробниками є США, Туреччина, Ізраїль і Росія Розрізняють військові-розвідувальні, ударні, цивільні, транспортні та ін. БПЛА - реальна і вагома загроза в сучасних бойових діях. Пропорційно темпами розвитку БПЛА потрібно розвивати засоби протидії. Співвідношення ціни БПЛА до ціни боєприпасів робить неконтактні засоби протидії більш вигідними
- ДокументРозробка холодильної установки для їдальні школи «Ор Самеах» на 120 відвідувача, м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Гончаренко Єгор ПавловичНайдавнішою, найбільшою і важливою галуззю застосування принципу охолодження є харчова промисловість. На єгипетських фресках 2500 р. до н.е. ми бачимо, як раби мають великими опахалами над наповненням водою глиняними посудинами, охолоджуючи таким чином питну воду. У давньогрецькій та давньоримській літературі ( описання Протагора, Голена, Гіппократа, Плінія, Афена) згадується про використання снігу та льоду для охолодження напоїв. З літературних джерел середньовіччя відомо, що для дворів каліфа Мекки і каїрського султана доставляли верблюжими караванами сніг із сирійських та ліванських гір. В Європі – Іспанії та Португалії – після хрестових походів почав розповсюджуватися пористий глиняний посуд, призначений для охолодження питної води. Слід зазначити, що глиняні глечики з Мохача, що застосовувалися в Угорщині з цією метою, з’явилися саме в той час. Нова ера поклала початок першим свідомим дослідам, пов’язаним із зберіганням продуктів способом охолодження. Парацельс (1493-1514рр.) в «Арчидохе» повідомляє про процедуру, за допомогою якої взимку можна підвищити вміст спирт у вині шляхом виморожування води : « Те, що вимерзає, відкинь, те, що не вимерзає, по суті своїй складає spiritus vini». Флорентієть Пріспіо Кодтелло у 1660 р. відкрив кафе у Парижі, де продавав морозиво, одержане заморожуванням фруктового соку за допомогою суміші льоду і солі. У ХVIII ст. почали розповсюджуватися льохи – сховища льоду, призначенні для охолодження продуктів. У 1793 р. Томас Мор у США запатентував холодильний процес. Він використовував для охолодження суміш природного льоду із сіллю. До середини ХІХ ст. низькі температури одержували включно за допомогою природного льоду. Проте робилися перші кроки і в галузі створення холодильних машин. З другої половини ХІХ ст. швидко розвивається холодильна техніка, а разом з нею починає розповсюджуватися спосіб охолодження та навіть заморожування продуктів.
- ДокументПроектування охоронно-пожежної сигналізації за технологією «Розумний будинок»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Юрченко Дмитро ГеннадійовичПитання щодо безпеки власного житла хвилювало людину з давніх часів. І якщо раніше надійним захистом вважався потужний дверний замок, броньовані двері або злий пес, то в століття розвинених інформаційних технологій популярними стали розумні автоматизовані охоронні системи. За допомогою таких систем можна здійснювати цілодобовий контроль за будь-яким об'єктом – квартирою, котеджом, офісом або складом. Зараз існує велика кількість таких систем, розроблених як великими компаніями, так і звичайними людьми. Такі системи бувають дуже різноманітними, але виконують вони одну й ту саму роль: стоять на захисті від грабіжників. В даному дипломному проекті буде розглянуто «розумну» систему охоронно-пожежної сигналізації на базі мікроконтролера. Такий проект можна розробити самостійно, маючи чіткий план та навички в програмуванні. Класична система безпеки будинку складається з автоматизованих блоків, які виконують такі функції: - збирають потрібну інформацію через датчики (охоронні та пожежні); - аналізують дані і приймають рішення за допомогою програмованого мікропроцесора; - реалізовують прийняті рішення, віддаючи команди різних пристроїв
- ДокументПроєктування моделі спідниці жіночої з асиметричною композицією виробу зі змішаних тканин з урахуванням сучасних тенденцій моди. Розмір 176- 92-100(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2022) Руссу ЄлизаветаЛегка промисловість є перспективна галузь, що спеціалізується на випуску непродовольчих товарів народного вжитку. Вона забезпечую населення нашої держалу одягом, взуттям, тканинами, трикотажними виробами, і іншими предметами народного вжитку. Головна її мита полягає у тому, щоб збільшити випуск якісних конкурентоспроможних товарів. Вирішенням цього завдання здійснюється з урахуванням збільшення виробництва, прискорення науково-технічного прогресу, підйому продуктивність праці, поліпшення праці та виробництва. 2020-2021 – період особливих викликів для модної індустрії. Змінився темп і тип життя планети, що змістився в дистанційний і цифровий формат, що призвело до кардинальних змін споживчих переваг, попиту та ставлення до вживання одягу, взуття, текстильних виробів. Були помітні нові виклики і в традиційних логістичних ланцюжках поставки текстильної сировини, матеріалів з країн Азії, а осінь 21-го вразила виробників новими непрогнозованими високими енерготарифами. Разом з тим, упродовж 2021 р. українська легка промисловість (13- 15 КВЕД) показує позитивну динаміку відновлення виробництва. За січень-вересень 2021р. маємо загалом 103,5% у порівнянні з 2020 роком. «Домашній» дистанційний режим роботи значної частини покупців зрушив більший попит на сферу товарів побутового текстилю, кежуал, зручного трикотажного одягу, та одягу для дому, унаслідок цього ми також маємо найвищий темп виробництва у текстильної промисловості – 118,1%, у тому числі завдяки виробництву постільної, столової, кухонної білизни – 121,6%.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для камери дозрівання та зберігання твердих сирів продуктивністю 2500 кг на добу, м. Чернігів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Крижанівський Олександр АнатолійовичВентиляція - це організований повітрообмін, що здійснюється з метою створення у приміщенні допустимих параметрів повітряного середовища. Кондиціювання повітря є вищим ступенем вентиляції, основною метою якого є створення та автоматичне підтримання у приміщенні оптимальних параметрів повітряного середовища. Повітрообміном називається заміна забрудненого повітря, яке знаходиться в приміщенні, на чисте повітря. Отже завданням вентиляції є боротьба зі шкідливостями, що надходять до приміщення. Шкідливостями є надлишки (а також недостача) теплоти й вологи, пил, шкідливі пари й гази. Шкідливості до приміщення можуть надходити при виконанні технологічного процесу від його обладнання, а також із навколишнього середовища (пил, теплота, волога). Найбільш розповсюдженими шкідливостями є надлишки теплоти й вологи у теплий період року. Кількість теплоти і вологи, що надходить до приміщення, визначає величину необхідного повітрообміну. Розрахунковим для визначення повітрообміну є період року. У загальному випадку в приміщення можуть надходити теплота і волога від таких джерел: - через огороджуючі конструкції приміщення; - через світлові отвори; - від технологічного обладнання; - від виробів і матеріалів, що надходять до приміщення, температура яких значно відрізняється від температури повітря приміщення; - від людей, що знаходяться у даному приміщенні. З метою зниження нерівномірності температурного поля в зоні обслуговування приміщень прийнято регламентувати робочу різницю температур перепадом 2…4 0С і призначати її залежно від висоти приміщення (4...6 м). При встановленні робочої різниці температур необхідно також враховувати, що зі зменшенням її збільшується кількість повітря, яке вентилюється, і зростають експлуатаційні витрати СКП та СВ.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря пекарні продуктивністю 800 кг хлібобулочних виробів при торговому центрі, м. Дніпро(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Ремінний Євгеній ОлексійовичКондиціонування повітря- це надання йому і автоматична підтримка необхідних тепловологісних якостей. При цьому на відміну від загально обмінної вентиляції і опалювання при кондиціонуванні протягом круглого року і особливо в теплий час в приміщенні можна підтримувати будь-які параметри внутрішнього повітря, незалежно від зовнішніх метеорологічних умов і змінних надходжень в приміщення тепла і вологи. Комплекс технічних засобів за допомогою яких здійснюється кондиціонування повітря називається системою кондиціонування повітря (СКП). У СКП входять устаткування для здійснення всіляких процесів обробки повітря, його переміщення і розподілу, джерела тепло - і холодопостачання , засоби автоматичного регулювання, дистанційного керування і контролю, насоси і трубопроводи, місцеві підігрівачі, осушувачі і зволожувачі, а також допоміжне електроустаткування. Системи кондиціонування, як правило, забезпечуються засобами очищення повітря від пилу, бактерій і запахів: підігрівання, зволоження і осушення його: переміщення, розподілу і автоматичного регулювання температури повітря, його відносної вологості, а інколи і засобами регулювання газового складу і іонного змісту повітря
- ДокументДослідження переваг застосування мікросервісної архітектури в порівнянні з монолітним додатком в розробках веб-орієнтованих систем побудованих на платформі ASP.NET Web API Core(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Шаврідіна Анастасія ОлександрівнаРозробка програмного забезпечення з кожним роком вимагає впровадження нових практик та підходів. Одним з таких нововведень є підхід гнучкої розробки програмного забезпечення з використанням мікросервісів, що представляє термін “Мікросервісна архітектура”. Від вибору архітектури залежать організація елементів програми та їх взаємодія, а також визначення вимог до програмного продукту. Обрана архітектура впливає на такі характеристики програмного забезпечення як : масштабованість, надійність, зручність тестування та супроводу. Мікросервісна архітектура почала набувати розповсюдження з 2010 року. Вона вбачає в собі альтернативне рішення Монолітної архітектури. Монолітна архітектура передбачає створення програм, компоненти яких є тісно зв’язанними. Проект розгортається на сервері й виконує всі операції як єдиний сервіс. Будь-які зміни, які мають бути внесені у програмне забезпечення, що впроваджене в користування, передбачають повну перебудову проекту. Мікросервісна архітектура передбачає розробку програм, які розділені на мікросервіси. Кожен мікросервіс містить елемент програми, який характеризується вузькоспрямованою функціональною можливістю: кожен сервіс відповідальний за конкретний процес, згідно поставлених перед ним задач. Кожен сервіс розгортається незалежно від інших й містить все необхідне для самостійного існування. Управління сервісами відбувається через эдиний центр керування. Взаємодія між сервісами відбувається через прикладний програмний інтерфейс(API). Сервіси є слабо зв’язаними, тобто кожен сервіс є самостійним і внесення змін в один сервіс не передбачає зміни інших сервісів.
- ДокументРозробка інтернет магазину з продажу оргтехніки(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Комп`ютерних систем, 2022) Комар Валерія ВіталійовичаВ даний час Інтернет стає все більш розвиненою середовищем для здійснення комунікацій з споживачами. У той же час, істотним є і той факт, що Інтернет стає зручною і досить дешевою «торговим майданчиком». З розвитком Інтернет-середовища розвивається і сама пропозиція. Тепер люди можуть не тільки отримувати цікаву для них інформацію, а й здійснювати покупки. При цьому за допомогою Інтернет-магазинів можна купувати товари абсолютно різних категорій, як елементарні споживчі, так і високотехнологічні. Основну частину аудиторії мережі інтернет складають люди, що працюють в офісах і проводять більшу частину часу за комп'ютером. Як правило, їх спосіб життя не дозволяє їм витрачати велику кількість часу на походи по offline магазинах в пошуках саме того, що їм потрібно. Можливість замовити цікавить продукт в інтернеті є для них дійсно виходом із ситуації. Створюючи інтернет-сайт з Інтернет-магазином з'являється як би ще одна торгова точка. Але ії відмінність у тому, що вона тепер доступна для жителів і вашого і будь-якого іншого міста, і в будьякий час доби. Пішли у минуле ті часи, коли для того, щоб стати власником бажаного предмету, потрібно було на своїх «двух» здійснювати тривалі подорожі по торговим місцям Часто покупка в Інтернет-магазині виявляється зручніше, ніж у звичайному.