Перегляд за Автор "Кишеня, А. В."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ103529 Плівкоутворююча композиція для захисту м’яса та м’ясопродуктів(2015) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.Плівкоутворююча композиція для захисту м'яса та м'ясопродуктів, що містить карбоксиметилцелюлозу, полісахарид і воду, яка відрізняється тим, що вона додатково містить альгінат натрію і гліцерин, а як полісахарид - карагінан.
- Документ111204 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів(2016) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.; Ямборко, Г. В.; Ліманська, Н. В.1. Спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, що включає приготування плівкоутворюючої композиції і наступне нанесення її на оброблюваний продукт, який відрізняється тим, що попередньо на поверхню оброблюваного продукту наносять мікробіологічну суспензію штаму Lactobacillus plantarum ONU 12 з біомасою 106-8 КУО/мл, а після цього наносять плівкоутворюючу композицію, яка містить наступні компоненти, мас. %: альгінат натрію 1,0-3,0 гліцерин 1,0-2,0 структуроутворювач 1,0-3,0 вода решта. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як структуроутворювач використовують карбоксиметилцелюлозу, або гуарову камедь. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що мікробіологічну суспензію наносять на поверхню продукту шляхом розпилення. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що після нанесення плівкоутворюючої композиції здійснюють обдування повітрям з температурою 20-22 °C.
- Документ111699 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів(2016) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.; Ямборко, Г. В.; Ліманська, Н. В.В основу винаходу поставлено задачу створити спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, в якому шляхом введення додаткової операції, а також зміни складу плівкоутворюючої композиції, забезпечити підвищення ефективності захисту м'яса і м'ясопродуктів від патогенної мікрофлори, покращення структурно-механічних властивостей, зменшення собівартості та спрощення технології.
- ДокументВизначення функціонально–технічних показників гідроколоїдів для створення плівкоутворюючих покриттів(2017) Кишеня, А. В.Одним з рішень проблеми захисту м'ясних виробів від ураження різними несприятливими факторами, є такий спосіб упаковки, як створення захисних покриттів з водних дисперсій біополімерів безпосередньо на поверхні продукту.
- ДокументДослідження захисних характеристик плівкоутворюючих покриттів для захисту м’яса(2016) Кишеня, А. В.Прикладом їстівних покриттів можуть служити покриття з альгінату, які використовуються вже для поверхневої обробки м'яса (перешкода від проникнення кисню). Такі покриття служать протекторними агентами, тобто вони сповільнюють випаровування вологи з продукту.
- ДокументПодовження строку зберігання м’яса шляхом використання плівкоутворюючих покриттів(ОНАХТ, 2016) Кишеня, А. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню та розробці технології подовження строку зберігання охолодженого м’яса шляхом використання плівкоутворюючого покриття на основі гідроколоїдів та біозахисного покриття на основі молочнокислих мікроорганізмів. Враховуючи особливості зберігання охолодженого м’яса, було проведено скрінінг молочнокислих мікроорганізмів та обґрунтовано їх вибір для створення біозахисного покриття. Розроблено біозахисне покриття на основі основі L. delbrueckii s / sp. lactis 013 + L. plantarum 12 в співвідношенні 1:2 та встановлена доцільність його використання для захисту охолодженого м’яса. На основі полісахаридів, альгінат натрію, КМЦ та гліцерину, розроблено плівкоутворююче покриття для механічного захисту поверхні м’яса, а також створення сприятливих умов для розвитку молочнокислих бактерій. На підставі експериментальних даних розроблена технологія отримання та нанесення комплексного біозахисного плівкоутворюючого покриття для захисту охолодженого м’яса. Визначено економічну ефективність від впровадження результатів досліджень на м’ясопереробних підприємствах.
- ДокументПолучение пленкообразующего покрытия для защиты мяса(2016) Кишеня, А. В.В настоящее время незакрытым остается вопрос сохранения качественных характеристик в течение всего срока хранения и реализации, а также возможности его увеличения. Одним из вариантов решения этого вопроса является разработка новых методов защиты от факторов, обуславливающих порчу продукции. Центральное место в этом вопросе занимают технологии упаковки и собственно сами упаковочные материалы. Рассматриваются пленкообразующие покрытия, для создания которых процент гидроколлоидов ко всей массе раствора брали от 1 до 5%. Пленкообразующие покрытия на основе гидроколлоидов получали путем их растворения в холодной воде. Полученный раствор мазали на ровную поверхность для получения пленки. Представлены характеристики пленок различного состава.