Перегляд за Автор "Левтринська, Ю. О."
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ83898 Спосіб автоматичного управління системами опалення та гарячого водопостачання(2013) Павлов, А. І.; Левтринська, Ю. О.Спосіб автоматичного управління системою опалення та гарячого водопостачання, який включає вимірювання і регулювання температури у приміщенні, який відрізняється тим, що додатково вимірюють та регулюють температуру води в мережі гарячого водопостачання шляхом зміни положення регулюючого органу подачі холодної та гарячої води, компенсують шкідливий вплив перепадів тиску в мережі, як контрольованих збурень.
- ДокументВиклики для вищої технічної освіти та імовірні шляхи її розвитку(2021) Левтринська, Ю. О.
- ДокументВикористання відходів харчових виробництв для виготовлення супутніх товарів та пакування(2020) Ватренко, О. В.; Левтринська, Ю. О.
- ДокументЕкоіндустрія виробництва розчинної кави(2017) Левтринська, Ю. О.Виробництво розчинної кави пов’язано з низкою енергетичних, економічних та технологічних проблем, вирішити які можливо за допомогою комплексу заходів спрямованих на зменшення витрат енергії та сировини з відходами, зниження робочих температур, утилізації відходів виробництва.
- ДокументЕкстрагування кави в мікрохвильовому апараті безперервної дії(ОНАХТ, 2017) Левтринська, Ю. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. У роботі представлено апарат, що дозволяє отримати концентрат кавового екстракту при атмосферному тиску і температурах не вище 100 ° С, що позитивно впливає на якість продукту. В апараті реалізовані протитечійний рух твердої фази та екстрагента. Обґрунтовано структуру рівняння в узагальнених змінних для протитечійного руху твердої фази й екстрагенту в мікрохвильовому полі. Досліджено гідравлічні процеси у масообмінних модулях апарату. Порівняння екстрагування традиційним тепловим способом і в мікрохвильовому полі, підтверджує, що при дії останнього підвищується загальний вихід екстрактивних речовин. Узагальнення експериментальних досліджень масообміну дозволило визначити ступеня в критеріа- льному рівнянні для числа Рейнольдса -0,86, числа Шмідта 0,43, Бурдо 0,35, безрозмірною проникності 0,42, еквівалентного діаметра частинок кави 1,2. Складено інженерні методики розрахунку апарату. Комп'ютерне моделювання дозволило провести оптимізацію конструктивних і режимних параметрів. При виробничих випробуваннях апарату отримано концентрат кавового екстракту. Згідно з актами дегустації, отриманий продукт має високу якість, смакоароматичні властивості, що перевершують звичайний розчинну каву. У відпрацьованій твердій фазі залишається не більше 0,65 % екстрактивних речовин. Також проведено екстрагування кави в умовах дії мікрохвильового поля в камері з розрідженням. Для додаткового підвищення концентрації екстракту кави використано метод блочного виморожування.
- ДокументЕнергоефективні процеси переробки харчових продуктів та фармацевтичної сировини(2022) Левтринська, Ю. О.; Висоцька, Н. Е.
- ДокументЕнергоефективні технології виробництва розчинної кави(2015) Левтринська, Ю. О.Вiдносно виробництва розчинної кави в Українi ситуацiя є складною передусiм тому, що сировина для виготовлення продукцiї iмпортується з-за кордону, а сам технологiчний процес виробництва передбачає великi витрати енергiї.
- ДокументКомбінований вплив мікрохвильової енергії та вакууму, як спосіб інтенсифікації при отриманні полідисперсного екстракту(2018) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.У ОНАХТ масообмін при впливі мікрохвильового поля досліджується вже більше 15 років, створюються новітні апарати.
- ДокументМатематичне моделювання та оптимізація мікрохвильового протитечійного екстрактора(2017) Левтринська, Ю. О.; Зиков, А. В.; Терзієв, С. Г.
- ДокументМоделювання теплотехнологій виробництва концентрованих екстрактів кави(2017) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.; Зиков, О. В.
- ДокументМолодіжний форум «Енергоманія», як спосіб інтеграції учнів та вчителів шкіл до структури учбово-наукових груп(2019) Левтринська, Ю. О.Актуальною проблемою для вітчизняних закладів вищої освіти (ЗВО) сьогодні є набір студентів та селекція абітурієнтів. Проблемою є і невелика кількість абітурієнтів, за яких між освітніми закладами іде конкурентна боротьба, так і непоінформованість самих закладів щодо рівня підготовки абітурієнтів, через відсторонення ЗВО від процесу відбору майбутніх студентів.
- ДокументПроцес екстрагування з плодів шипшини у вакуумному мікрохвильовому апараті(2018) Левтринська, Ю. О.; Альхурі, Юсеф; Голінська, Я. А.; Терзієв, С. Г.У даній статті представлено результати досліджень процесів екстрагування у мікрохвильовому полі в умовах зниженого тиску. Об’єктом досліджень обрано плоди шипшини – багаті на термолабільний вітамін С. При екстрагуванні у створеному зразку екстрактора температури не перевищують 50 °С. За таких температур зберігається більше вітаміну С, краще зберігається колір та смак. Проведені лабораторні дослідження підтверджують підвищений вміст вітаміну С у екстракті. У порівнянні з технологіями, які зараз застосовуються на фармацевтичних підприємствах при виробництві екстрактів шипшини створені екстрактор та випарна установка мають ряд переваг: проста конструкція, безпечність, знижені робочі температури, енергетична ефективність. Підвищення виходу екстрактивних речовин можна пояснити особливим протіканням процесу за умов впливу мікрохвильового поля та виникненню явища бародифузії, що значно інтенсифікує перехід компонентів, що містяться у капілярах до екстракту.
- ДокументРаціональне використання сировинних та енергетичних ресурсів, як складова екоіндустрії АПК(2019) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.Актуальною проблемою сьогодні є нестача продовольства. Ця проблема особливо гостро відчутна у країнах третього світу та країнах, що розвиваються. Ця проблема у найближчі роки буде загострюватись за прогнозами вчених. Сьогодні можна відчувати проблеми, пов’язані з нестачею енергетичних ресурсів, про які попереджали 20-30 років тому. Це виражається у здорожчанні товарів усіх категорій, у тому числі – харчових продуктів.
- ДокументТехнологія та обладнання для виробництва екологічнобезпечних клеїв для тари та пакування(2021) Левтринська, Ю. О.
- ДокументУдосконалення теплових технологій розчинної кави(2016) Терзієв, С. Г.; Левтринська, Ю. О.
- ДокументІнженерна освіта в Україні перспективи та виклики(2022) Левтринська, Ю. О.
- ДокументІнноваційне обладнання для отримання неенергоємних концентрованих поліекстрактів шипшини(2018) Альхурі, Юсеф; Левтринська, Ю. О.На ринку фітопрепаратів України продукти переробки плодів шипшини займають великий сегмент. Номенклатура налічує 22 найменування, до якої входять вітамінізовані сиропи з плодів шипшини з підвищеним вмістом вітаміну С, натуральні олії шипшини із високим вмістом вітаміну Е, екстракти багаті на каротиноїди.