Перегляд за Автор "Дідух, Н. А."
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ30063 Кисломолочний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.Кисломолочний напій геродієтичного призначення, що містить суміш знежиреного молока та маслянки як молочну основу, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить ферментний препарат β-галактозидази Ha-Lactase, β-каротин, біологічно активну добавку "Селен Активний", молочний екстракт коренів солодки голої, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової рафінованої та дезодорованої олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifіdum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus, а як молочну основу напій містить або маслянку, або суміш маслянки з підсирною сироваткою, або суміш маслянки зі знежиреним молоком та підсирною сироваткою.
- Документ30077 Композиція для йогурту діабетичного призначення(2008) Могилянська, Н. О.; Дідух, Н. А.Композиція для йогурту діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, ферментний препарат b-галактозидази, харчові волокна та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що додатково містить концентрат сироваткових білків, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітаміни Е і С, 10 % спиртовий екстракт шипшини, суміш молочних вершків та соєвої і оливкової олій, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та лактобактерій Streptococcus thermophillus, Lactobacillus bulgaricus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10.
- Документ31007 Ферментований напій діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Ферментований напій діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітаміни Е, С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що додатково містить клітковину, біологічно активну добавку "Селен Активний" та 10 % спиртовий екстракт шипшини, як жировий компонент - суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - фруктозу, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve.
- Документ31008 Йогурт діабетичного призначення(2008) Могилянська, Н. О.; Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.Йогурт діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, ферментний препарат β-галактозидази, харчові волокна та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить концентрат сироваткових білків, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітаміни Е і С, 10 % спиртовий екстракт шипшини та суміш молочних вершків та соєвої і оливкової олій, як харчові волокна - клітковину, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та лактобактерій Streptococcus thermophillus, Lactobacfflus bulgaricus.
- Документ31009 Кисломолочний напій діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Кисломолочний напій діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітаміни Е, С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що додатково містить харчові волокна, біологічно активну добавку "Селен Активний" та 10 % спиртовий екстракт шипшини, як жировий компонент - суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - фруктозу, як симбіотичну закваску – закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та Lactobacillus acidophilus при співвідношені біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ31933 Ферментований молочно-гречаний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.1. Ферментований молочно-гречаний напій геродієтичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить підсирну сироватку, гречане борошно для дитячого та дієтичного харчування, ферментний препарат b-галактозидази Ha-Lactase, біологічно активну добавку "Селен Активний", при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus. 2. Ферментований молочно-гречаний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis в кількості 0,0009-0,0011 мас. %. 3. Ферментований молочно-гречаний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides у кількості 0,0011 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 4. Ферментований молочно-гречаний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides та дріжджі Saccharomices у кількості 0,0011 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ32195 Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Дідух, Г. В.; Лисогор, Т. А.1. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить підсирну сироватку, вівсяне борошно для дитячого та дієтичного харчування, ферментний препарат b-галактозидази Ha-Lactase, біологічно активну добавку "Селен Активний", при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis. 2. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 3. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 4. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides та дріжджі Saccharomices у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ32196 Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Дідух, Г. В.1. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін B, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить підсирну сироватку, рисове борошно для дитячого та дієтичного харчування, ферментний препарат ß-галактозидази Ha-Lactase, біологічно активну добавку "Селен Активний", при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis. 2. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0010-0,0012 мас. %. 3. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 4. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides та дріжджі Saccharomices у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36650 Ферментований молочний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.1. Ферментований молочний напій геродієтичного призначення, що містить маслянку, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить ферментний препарат b-галактозидази Ha-Lactase, b-каротин, біологічно активну добавку "Селен Активний", молочний екстракт коренів солодки голої, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 2. Ферментований молочний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis в кількості 0,0005-0,0015 мас. %.
- Документ36792 Ацидофільний кисломолочний напій з підвищеними функціональними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Ацидофільний кисломолочний напій з підвищеними функціональними властивостями, що містить нормалізоване гомогенізоване пастеризоване коров'яче молоко та чисті культури Lactobacillus acidophilus, який відрізняється тим, що додатково містить фруктозу, сироп лактулози та змішані культури біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36830 Спосіб виробництва питного молочного напою з імуномодулюючими властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Вікуль, С. І.Спосіб виробництва питного молочного напою, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, гомогенізацію, теплову обробку, охолодження, внесення пробіотичних культур біфідобактерій, перемішування, фасування, зберігання, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять молочний екстракт коренів Echinacea, а пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum + Bifidobacterium longum + Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8 у охолоджене молоко вносять після їх активізації, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування їх у стерилізованому знежиреному молоді з додаванням фруктози як біфідогенного фактора при температурі 37±1 °С протягом 3 годин з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
- Документ36834 Біфідовмісний геродієтичний молочний напій(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Вікуль, С. І.Біфідовмісний геродієтичний молочний напій, що містить маслянку, знежирене молоко, жировий компонент, сироп "Лактусан", вітамін С та біологічно активну добавку "Селен Активний", який відрізняється тим, що він додатково містить вітамін Е, молочний екстракт коренів солодки голої, фруктозу та стерилізоване знежирене молоко з активізованими пробіотичними культурами Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis у співвідношенні 1:1:8, відповідно, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, рафінованих та дезодорованих.
- Документ36835 Кисломолочний напій з імуномодулюючими властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Вікуль, С. І.Кисломолочний напій з імуномодулюючими властивостями, що містить нормалізоване коров'яче молоко та чисті культури Lactobacillus acidophilus, який відрізняється тим, що він додатково містить молочний екстракт кореня Echinacea та змішані культури біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при співвідношенні біфідобактерій та лактобацил 10:1.
- Документ36836 Спосіб виробництва біфідовмісного кисломолочного сиру з функціональними властивостями(2008) Дідух, Н. А.Спосіб виробництва біфідовмісного кисломолочного сиру, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, заквашування симбіотичною закваскою, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, пресування та охолодження, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 85±5 °С з витримкою 5±1 хв., заквашування та сквашування нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 37±1 °С симбіотичною закваскою, до складу якої входять ліофільно висушені культури Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum і Bifidobacterium breve при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium та Lactococcus у нормалізованому молоці 1·106 та 1·105 КУО/см3, відповідно, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, у нормалізоване пастеризоване молоко вносять після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 120±1 °С протягом 20±1 хв. молочній суміші, до складу якої входить знежирене молоко, фруктоза та суха підсирна сироватка у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 37±1 °С протягом 12±1 год. до досягнення рН 4,65±0,05 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
- Документ36838 Спосіб виробництва діабетичного питного молочного напою(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Спосіб виробництва діабетичного питного молочного напою, що передбачає нормалізацію шляхом змішування знежиреного та незбираного молока, підігрівання, очищення, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження, внесення пробіотичних культур біфідобактерій, перемішування, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у незбиране молоко з масовою часткою жиру 3,4 % кількістю 11,0838-12,4538 мас. % вносять 71,4724-83,0957 мас. % знежиреного молока з масовою часткою жиру 0,05 %, 0,0005-0,0008 мас. % біологічно активної добавки ″Селен Активний", 0,25-0,35 мас. % нерозчинних харчових волокон, при гомогенізації вносять 0,35-0,45 мас. % соєвої рафінованої та дезодорованої олії, 0,05-0,15 мас. % оливкової рафінованої та дезодорованої олії та 0,010-0,015 мас. % вітаміну Е, у пастеризовану охолоджену суміш вносять вітамін С у кількості 0,08-0,10 мас. % та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, у кількості 5,0-15,0 мас. % після активізації, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування їх у стерилізованому знежиреному молоці з додаванням фруктози у кількості 0,008-0,012 мас. % як біфідогенного фактора при температурі 37±1 °С протягом 2-4 годин з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
- Документ36903 Біфідовмісна сметана з пробіотичними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Біфідовмісна сметана з пробіотичними властивостями, що містить нормалізовані гомогенізовані пастеризовані вершки та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу та клітковину, при цьому як симбіотичну закваску вона містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 або суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium bifidum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium longum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10, або суміш чистих культур Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36904 Сметана з імуномодулюючими властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Вікуль, С. І.Сметана з імуномодулюючими властивостями, що містить нормалізовані гомогенізовані пастеризовані вершки та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить молочний екстракт коренів Echinacea, при цьому як симбіотичну закваску вона містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifіdobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve з чистими культурами Lactobacillus acidophilus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36922 Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Кузьминська, Н. Л.Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, заквашування симбіотичною закваскою, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, пресування та охолодження, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 85±5 °С з витримкою 5±1 хв., заквашування та сквашування нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 37±1 °С симбіотичною закваскою, до складу якої входять пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у співвідношенні 1:1:8, відповідно, у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium у нормалізованому молоці 1·106 КУО/см3, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у нормалізоване пастеризоване молоко вносять після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у стерилізованій при температурі 120±1 °С протягом 20±1 хвилини молочній суміші, до складу якої входить знежирене молоко, фруктоза та суха підсирна сироватка у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 37±1 °С протягом 12±1 год. до досягнення рН 4,65±0,05 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
- Документ37648 Функціональний кисломолочний напій оздоровчего призначення(2008) Дідух, Н. А.1. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення, що містить нормалізоване гомогенізовано пастеризоване коров'яче молоко та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить фруктозу та сироп лактулози, при цьому як симбіотичну закваску він містить закваску пробіотичних культур, що являє собою суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis - зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 2. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve - зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0011 мас. %. 3. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium animalis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0011 мас. %. 4. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium bifidum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1 у кількості 0,0002 мас. %. 5. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium longum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1 у кількості 0,0002 мас. %. 6. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10 у кількості 0,0011 мас. %. 7. Функціональний кисломолочний напій оздоровчого призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris - при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0011 мас. %.
- Документ37679 Спосіб виробництва біфідовмісного молочного напою з оздоровчими властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.Спосіб виробництва біфідовмісного молочного напою, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, гомогенізацію, теплову обробку, охолодження, внесення пробіотичних культур біфідобактерій, перемішування, фасування, зберігання, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять сироп лактулози у кількості 0,5 %, а пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum + Bifidobacterium longum + Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8 у охолоджене молоко вносять після їх активізації, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування їх у стерилізованому знежиреному молоці з додаванням фруктози як біфідогенного фактора при температурі 37±1 °С протягом 3 годин з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.